avort

”Capitularea nu este o opțiune”: reacția liderilor organizațiilor pentru-viață din Statele Unite la realegerea lui Obama

06 noiembrie 2012 ( LifeSiteNews.com ) – Omul pe care liderii pro-life l-au numit „cel mai pro-avort președinte din istoria Statelor Unite”, a fost reales, conform previziunilor mass-media.


Președintele Obama a câștigat cursa după victoria din câteva state-cheie, printre care Virginia, Ohio si New Hampshire. CBN News, CNN, Fox News, precum și New York Times l-au indicat pe Obama ca și câștigător.


Liderii pro-life au postat pe Facebook mesaje care exprimă dezamăgirea lor la aflarea acestui rezultat, precum și speranța că mișcarea pentru-viață va continua să avanseze la nivel local, în ciuda unei administrații pro-avort.


Lila Rose – Live Action

„Munca noastră de apărare a vieții celor mai vulnerabili și de promovare a demnității umane, nu este dependentă de alegeri „, a declarat președintele Live Action – Lila Rose. “Luptăm pentru fiecare persoană, și pentru o singură persoană la un moment dat. Vom lucra mai greu, dar vom  spera și vom avea mai multa încredere, vom cere lui Dumnezeu să facă din viața noastră o reflectare a iubirii Sale, care nu dezamăgește niciodată.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013


Abby Johnson

„E timpul să ne rugăm, prieteni”, a scris fostul manager de clinică Planned Parenthood Abby Johnson. „E timpul să ne implicăm în mișcarea pentru viață la firul ierbii. Suntem dezamăgiți, dar continuăm lupta. Cu ajutorul lui Dumnezeu vom salva în continuare copii. Cu ajutorul lui Dumnezeu vom salva în continuare suflete. Suntem triști… dar ne luptăm în continuare… și ne rugăm.”


Troy Newman – Operation Rescue Witchita, Kansas

„Acestea sunt vremurile care vor schimba băieții în bărbați, și fetele în femei. Generația următoare este deja pregătită și gata de a fi chemată să lupte împotriva tiraniei”, a declarat Troy Newman de la Operation Rescue.


Patrick Mahoney – Christian Defense Coalition in

Washington, DC

„Știu că mulți oameni merg la culcare foarte dezamăgiți de rezultatele alegerilor”, a declarat Patrick Mahoney de la Christian Defense Coalition. „Știu cum te simți! Va dura mai multe săptămâni pentru a analiza datele și a lămuri cele întâmplate. Cu toate acestea, atunci când am pus capul pe pernă, mi-am adus aminte de aceasta:


”Tăria mea și mărirea mea este Domnul, căci El m-a izbăvit. Acesta este Dumnezeul meu și-L voi preaslăvi, Dumnezeul părintelui meu și-L voi preaînălța!” (Ieșire 15, 2) Hristos este Domnul. Să fim binecuvântați!


Echipa de la Personhood SUA postat un mesaj prin care îndeamnă pe membrii și susținătorii lor să-și „reînnoiască angajamentul de a lupta pentru copiii nenăscuți.”


„Indiferent de rezultatul alegerilor de astăzi, trebuie să toate înțelegem că Președintele Statelor Unite nu va aboli avortul pentru noi” au spus ei. „Noi trebuie s-o facem”.


„Noi trebuie să o facem – fără compromisuri, și trebuie s-o facem acum, pentru că fiecare zi care trece înseamnă moartea a peste 3.000 de persoane umane nevinovate în Statele Unite. Vă rugăm să veniți alături de noi în refuzul de a compromite viața umana. Este nevoie să luptăm pentru viața a 100% dintre copiii nenăscuți, și să facem asta 100% din timp(permanent).”


Kristan Hawkins – Students for Life of America

Kristan Hawkins de la Students for Life of America a postat, de asemenea, un mesaj. „Știu că mulți dintre noi sunt încă dezamăgiți de rezultatele noaptea trecută, dar, în această dimineață, vreau să vă reamintesc doar un singur lucru: Capitularea nu este o opțiune”, a spus ea. „Noi trebuie să mergem înainte cu curaj, pentru că, indiferent cine este președinte astăzi sau în ianuarie, avorturi au încă loc”.


Hawkins a adăugat, „După rezultatele alegerilor prezidențiale din noaptea trecută, știm acum ce pas trebuie să fie făcut: Definanțarea Goliatului Avorturilor din America, Planned Parenthood. Și nu ne putem baza pe președintele nostru pentru a ne ajuta. Noi trebuie s-o facem.”


Marjorie Dannenfelser – Susan B. Anthony List

În mesajul său Marjorie Dannenfelser, președintele Susan B. Anthony List, a scris: „Lăsați-mă să clarific un lucru: cauza pentru-viață nu a pierdut în seara asta, doar Mitt Romney a făcut-o.


Am inima grea când spun că el a condus o campanie pe probleme exclusiv economice – și s-a ferit să insiste pe subiectul avorturilor,” a spus ea. „Voturile acestor alegeri și tendințele de votare din trecut arată că cauza pro-viață nu este doar un lucru corect care trebuie făcut, dar este și un lucru care poate aduce câștigul din punct de vedere politic. Mă tem că Mitt Romney și echipa sa nu a reușit să înțeleagă acest lucru. Va fi nevoie să lucram și asupra acestui aspect.”


Activiștii pro-life au descris aceasta cursă electorală ca fiind unul dintre cele mai importante – dacă nu cea mai importantă – din istoria Statelor Unite. Între un candidat care și-a exprimat sprijinul pentru avort la cerere în toate cele nouă luni de sarcină și un oponent care a promis să se opună avortului în toate cazurile, mai puțin cele extreme, alegerea părea clară. Dar în mijlocul unei recesiuni majore, avortul a fost o cauză dată la o parte, în spatele problemelor economice. Romney însuși, vocea republicanilor, situați în general mult mai “la dreapta” față de avort decât Obama, a fost între cei mai puțin vocali dintre republicani în promovarea poziției pentru-viață, optând în schimb să se concentreze pe probleme economice.


De asemenea, alegerile au fost importante în ceea ce privește libertatea religioasă. Activiștii pentru-viață și liderii catolici au mizat că o administrație Romney va trimite la fier vechi așa-numita legislație HHS pentru controlul nașterilor, pe care episcopii catolici au etichetat-o drept un atac fără precedent asupra libertății religioase. În ciuda criticilor pe scară largă, Obama a continuat să apere legea chiar și în forma sa actuală, fără vreo concesie religioasă semnificativă. Unii lideri religioși au avertizat că, în temeiul acestei legi, viitorul asociațiilor catolice de îngrijire a sănătății, precum și al altor organizații de caritate, este în pericol.


P.S.:  În condițiile în care majoritatea industriei media și de divertisment l-a susținut pe Obama în mod direct (New York Times) sau indirect (de exemplu National Geographic TV a programat filmul cu uciderea lui Bin Laden cu două zile înaintea alegerilor), votul popular, care nu este reflectat de situația electorilor, a  arătat că cei doi candidați au fost votați de un număr sensibil apropiat de persoane. Aceasta înseamnă că inclusiv preocuparea pentru apărarea vieții tuturor copiilor nenăscuți este mai apropiată de inima oamenilor decât reflectarea ei pe canalele media și de divertisment. Cu alte cuvinte, dragostea și mila nu au fost alungate din sufletele americanilor, ci așteaptă lucrători mai mulți și mai dedicați. Ceea ce este valabil și pentru români.

Sursă: LifeSiteNews


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button