criza de sarcină

Cabinet de consiliere pentru Mame deschis de Maternitatea Elena Doamna în colaborare cu Pro Vita Iași

La Maternitatea „Elena Doamna” a fost deschis un Cabinet de consiliere pentru Mame în colaborare cu Departamentul Pro Vita al Arhiepiscopiei Iașilor.

Serviciile acestui cabinet se adresează în special celor care intenționează să facă un avort.

„O echipă interdisciplinară de voluntari stă la dispoziția pacientelor pentru le informa și ajuta”, explică Pr. Radu Brînză, Coordonatorul Departamentului Pro Vita.

„Încercăm să ajutăm acele femei care sunt constrânse sa facă avort, fie de partener, fie din cauza condițiilor socio-economice în care trăiesc, și, totodată, suntem alături de orice mamă însărcinată care are nevoie de consiliere”, a declarat Pr. Radu Brînză pentru Basilica.ro.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Echipa este formată dintr-un preot, un asistent social, o mamă care a născut 5 copii și a trecut printr-o criza de sarcină și un psihoterapeut de cuplu și familie.

Serviciu gratuit și facultativ

Serviciile oferite de Cabinetul de consiliere pentru Mame sunt gratuite și facultative.

„Nimeni nu este obligat să facă consiliere. Noi stăm la locul nostru, fără să deranjăm dinamica de lucru din spital, dar fiind totdeauna gata pentru a oferi sprijinul nostru”, a spus Coordonatorul Pro Vita.

„Pe lângă consiliere, ajutăm mamele și material oferindu-le burse materiale și financiare sau spații de locuit temporar, încurajându-le astfel să primească pruncul cu toată inima în viața lor. Sperăm ca proiectul acesta să aibă rezultate din ce în ce mai bune și doresc să mulțumesc conducerii spitalului pentru deschidere și pentru efortul lor de a oferi pacienților alternative reale și ajutor”, a adăugat Pr. Radu Brînză.

O femeie din trei alege să nască

28 de femei s-au adresat până în prezent Cabinetului de consiliere pentru Mame. 12 erau hotărâte să renunţe la sarcină, iar în urma discuției, 4 dintre ele s-au răzgândit.

Conform reprezentanţilor Pro Vita, cele care au dorit să renunţe la sarcină sunt fie adolescente, fie femei care susţin că au rămas însărcinate din cauza presiunii partenerului de viaţă, lipsurile materiale nefiind principalul motiv.

Acestea se simţeau ameninţate, din această cauză dorind să scape de sarcină „cu orice preţ”, mai ales că nu se simţeau pregătite.

Sursa: Basilica.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button