criza de sarcinăsfaturi pentru tineri

A început Școala de vară pentru liceeni „Viitorul este pro-viață” 2022. Cum i-a schimbat viața unei participante la o ediție anterioară

de Redacția Stiripentruviata.ro

18 liceeni din toată țara, dornici să învețe, să se dezvolte și să își cultive înțelegerea pro-viață s-au întâlnit la Școala de vară „Viitorul este pro-viață”. Emilia Ciobanu, o fostă participantă devenită ulterior lider de organizație pro-viață și mentor la ediția din acest an a Școlii, mărturisește că Școala de vară „Viitorul este pro-viață” i-a schimbat viața.

Emilia Ciobanu este unul din cei 6 mentori tineri, cu experiență în activități pro-viață, care le sunt alături participanților. Tabăra, organizată anul acesta de asociația România pentru viață, a ajuns la a IV-a ediție și se desfășoară în perioada 2-5 august la Mănăstirea Caraiman.

Pe parcursul a 4 zile, liceenii vor participa la prezentări, dezbateri, ateliere și vor schimba experiențe și vor discuta despre cum pot împărtăși mesajul pro-viață și ce pot face practic în comunitățile lor. Scopul acestei pregătiri este de a avea o bază informativă pe care să poată clădi mai departe și niște legături pe care să le dezvolte în viitor.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

La școala de vară participanții vor avea ocazia să aprofundeze înțelegerea misiunii pro-viață pe care fiecare persoană o are în domeniul său.

Invitatul special al Școlii de vară pentru liceeni „Viitorul este pro-viață” 2022 este Adriana Ene, realizatoarea emisiunii „Bucuria Poveștilor” de la Radio Trinitas și Trinitas TV, care va susține mai multe ateliere de jocuri și povești.

Școlile de vară „Viitorul este pro-viață” înseamnă timp învestit în viitor, timp investit pentru a forma o nouă generație pentru viață.

Gânduri de la participanți și mentori

„Îmi doresc foarte mult să mă dezvolt, să aflu informații, dar mai ales îmi doresc să organizez și eu activități pro-viață în grupul meu pro-viață de la Vicovu de Sus și unde voi mai fi în viitor. Este foarte îmbucurător să întâlnești tineri cu principii ca ale tale, care se implică pentru a susține această cauză nobilă.”

– Maria Bodale, liceană, Vicovu de Sus

„Vreau să ajut femeile în criză de sarcină și îmi doresc să pot susține o conversație pe subiecte pro-viață atunci când apar discuții între colegi. Ne ajută să știm că sunt mulți tineri care susțin viața, că avem de la cine să învățăm și că nu suntem singuri.”

– Maria Vlaicu, liceană, București

„Îmi doresc să aflu lucruri noi despre domeniul pro-viață. Prezența liceenilor din mai multe locuri ale țării îmi dă speranță, îmi dă nădejde că se poate să fii licean pro-viață, că putem lucra împreună într-o direcție frumoasă.”

– Sergiu Chelba, licean, Vicovu de Jos

„Vreau să-mi aprofundez cunoștințele în domeniul vieții intrauterine. Îmi doresc să urmez o carieră în domeniul medical și sunt în același timp o persoană care vrea să trăiască o viață ghidată de valorile creștine. Sper ca această școală de vară să mă ajute atât în profesia de doctor, cât și din punct de vedere sufletesc și spiritual. Sunt foarte dezamăgită de gândirea unor tineri din generația mea, care tratează pruncul nenăscut ca și cum nu există și sper să pot ajuta cât mai mulți tineri să fie informați pe acest subiect. Sper să arătăm împreună că fiecare viață contează!”

– Lavinia Flocea, liceană, Vaslui

„Entuziasmul lor mă inspiră și pe mine. Cred că există un potențial la nivelul întregii țări pentru proiecte pro-viață în rândul tinerilor. Cred că unul dintre lucrurile cu care vom pleca de aici sunt relații care ne vor ajuta să construim în viitor mai multe proiecte pro-viață și să construim relații mai puternice între tineri care împărtășesc aceleași valori”

– Teodora Paul, organizator și mentor, Cluj-Napoca

„Pentru mine e o mare oportunitate să fiu aici alături de tineri care împărtășesc aceleași valori. Sunt onorată să fiu mentor. Sper să plece cu informații noi și cu idei cât mai productive în ceea ce privește problematica pro-viață.”

– Mădălina Grama, medic rezident în chirurgie vasculară, organizator și mentor, București

„Odată ce conștientizezi realitate și actualitatea crizei de sarcina vrei sa te implici din ce in ce mai mult in promovarea pro-viață. Mi-am dorit sa contribui la organizarea școlii de vara pentru a le oferi tinerilor pro-viață din întreaga țara un cadru potrivit sa se formeze in acest domeniu și sa dobândească curajul de a promova in societate valorile in care cred.”

– Anastasia Chirvasă, studentă la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, organizator și mentor

„Am participat la școala de vară de anul trecut și de atunci viața mea a luat o altă traiectorie. Acum activitățile pro-viață fac parte din programul meu săptămânal. Îmi doresc să cunosc alți tineri care își doresc să meargă pe același drum și să le spun din experiența implicării mele în mișcarea pro-viață.”

– Emilia Ciobanu, Președinte SPV Iași, organizator și mentor

Școala de vară „Viitorul este pro-viață” a fost inițiată de asociațiile Studenți pentru viață și România pentru viață în 2019.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button