familie

Biserica s-a alăturat inițiativei de ecologizare „Let’s do it!” prin Liceele Ortodoxe și alte instituții

Și în cadrul Bisericii au fost organizate pe 21 septembrie numeroase acțiuni de ecologizare raliate inițiativei „Let’s do it Romania!” care a împlinit zece ani în țara noastră.

Peste 118.000 de români au răspuns afirmativ la acțiunea națională de ecologizare, mare parte dintre ei elevi și studenți, dar și voluntari de toate vârstele.

Mai multe Licee Ortodoxe, parohii sau alte instituții ale Bisericii au pus în practică sâmbătă îndemnul Patriarhului României de a manifesta o grijă deosebită față de creația lui Dumnezeu: „Să nu o urâţim, să nu o profanăm, să nu o distrugem, ci să o sfințim și să o conservăm ca administratori și nu ca proprietari”.

Elevii din liceele de Teologie Ortodoxă din București, Oradea, Baia Mare, Dorohoi, Tăgoviște și Ocna Mureș, s-au implicat în acțiunea de ecologizare a orașelor.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, Arhiepiscop al Constantinopolului, supranumit Patriarhul Verde, este cunoscut pentru numeroasele sale inițiative ecologice. Una dintre propunerile Sanctității Sale este aceea de a fi organizate cursuri de ecologie în școlile teologice.

„Școlile și seminarele teologice ar trebui să fie în prim plan în acest efort. Totuși, acest lucru nu se poate întâmpla dacă seminariștii și studenții nu sunt expuși unei slujiri ecologice integrate pe parcursul educației și formării lor”, a transmis Patriarhul Constantinopolului participanților la Summitul Halki III din iunie 2019.

Anul acesta s-au împlinit 30 de ani de la prima enciclică ecologică semnată de un Patriarh Ecumenic prin care s-a stabilit ca data de 1 septembrie să fie o zi de sensibilizare a conștiinței publice față de problemele de mediu și un prilej de rugăciune pentru întreaga creație.

Sursă: basilica.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button