familie

Parlamentul a votat legea referendumului conform observațiilor CCR. PNL a contestat-o din nou la CCR. Deputatul Daniel Gheorghe (PNL) către colegii de partid: „Recunoașteți că nu doriți organizarea Referendumului pentru Familie!”

Anul acesta, Parlamentul a votat o lege generală de organizare a referendumurilor, pentru a nu mai fi nevoie de lege specială de organizare pentru fiecare referendum în parte. În data de 14 septembrie 2017, PNL sesiza Curtea Constituțională a României cu privire la neconstituționalitatea unora din prevederile acestei noi legi. În motivarea din 3 octombrie 2017, CCR accepta sesizarea PNL și returna legea în Parlament.

În 11 decembrie 2017, Senatul a aprobat legea respectivă într-o nouă formă, care respectă observațiile CCR. În 22 decembrie 2017, Camera Deputaților a aprobat și ea noua formă a legii. Părea că în 2018 vom avea Referendumul pentru Familie.

Dar se pare că nimic nu poate fi atât de „simplu” precum pare, deoarece PNL a ales să blocheze din nou legea cu o sesizare de neconstituționalitate depusă la CCR.

În acest context, în data de 29 decembrie 2017, deputatul liberal Daniel Gheorghe a postat pe profilul personal de Facebook următorul mesaj către colegii din PNL:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Am luat act adineauri cu neplăcută surprindere de contestarea la CCR, de către senatorii PNL, a noii legi de organizare a referendumurilor, lege adoptata de Camera Deputaţilor în 22 decembrie, atenție, ținând cont de observațiile CCR. Mi se pare o mare greșeală această contestație făcută între Crăciun și Anul Nou, și nu sunt atât de naiv încât să mai cred în perdeaua aia de fum cu faptul că i s-ar tăia din atribuții președintelui Johannis. Stimați colegi care ați solicitat inițierea prin grupul senatorial a acestui demers de contestare, va rog măcar să aveți bărbăția de a recunoaște că nu doriți organizarea Referendumul pentru Familie și că aveți o agendă progresista! Spun asta deoarece pentru mine și foarte mulți alți colegi național-liberali, creștin-democrati ori conservatori din PNL acest referendum este esențial din perspectiva apărării fundamentelor creștine în societatea noastră și al opririi tentativelor de relativizare identitara!


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button