eutanasie

Belgia: 25% dintre pacienții cărora li s-a refuzat alimentarea artificială, au fost înfometați până la moarte, fără consimțământ

 belgia

de Wesley J. Smith, 24 martie 2014, LifeNews.Com

Dincolo de fațada de „compasiune” și „alegere”, Belgia reprezintă esența culturii morții.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Un studiu publicat în Jurnalul de Etică Medicală, a relevat faptul că aproape 25% dintre pacienții cărora le-a fost refuzată alimentarea cu hrană și apă prin sondă, au fost deshidratați până la moarte, fără consimțământul lor sau al familiei. Cităm din concluziile studiului:

„Rata de răspuns a celor chestionați a fost de 58,4%. Decizia de a renunța la hrănirea și hidratarea artificială a fost luată într-un procent de 6,6% din totalul deceselor (în 4,2% din cazuri decizia a fost menținută, în 3,0% din cazuri a fost retrasă). A fi femeie, a suferi de boli ale sistemului nervos (incluzând demența) sau de boli maligne au fost cei mai importanți factori ce țin de pacient, asociați cu decizia de a renunța la alimentarea și hidratarea artificială.

Doctorii au indicat faptul că decizia de a renunța la alimentarea și hidratarea artificială a dus la scurtarea vieții în 77% dintre cazuri. În 81% dintre cazuri nu a existat nicio consultare cu pacienții, în special din cauza incapacității lor (comă sau demență). Familia, colegi doctori și asistente au fost implicați în luarea deciziei în proporție de 76%, 41%, respectiv 62%.”

Rețineți, de asemenea, că studiul se bazează pe decesele din 2007. De atunci încoace, cultura morții a pătruns până la oase societatea belgiană, așa că nu aș fi surprins dacă situația actuală ar arăta chiar mai rău.

Sunt sigur că această practică este larg răspândită în eutanasia activă. Așa cum am văzut în Olanda – unde eutanasia fără cerere și consimțământ este un lucru comun și care nu atrage pedepse – odată ce uciderea este acceptată ca fiind un răspuns viabil la suferința umană, „alegerea” este din ce în ce mai puțin o realitate.

Notă: Weslez J. Smith, J.D., este consultant special la Centrul pentru Bioetică și Cultură și avocat bioetician. Human Exeptionalism este bloggul său.

Traducere: Miruna Ionescu


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button