homosexualitate

Băiețelului „transexual" de 6 ani trebuie să i se permită folosirea toaletei fetelor – a decis statul Colorado

Mathis Coy
Denver, Colorado, 25 iunie 2013 (LifeSiteNews.com) – Curtea pentru Drepturile Civile din Colorado a decis că Mathis Coy, un băiat de 6 ani pe care părinții săi îl consideră transexual, a fost discriminat atunci când oficialii școlii în care învață i-au interzis utilizarea toaletei fetelor. 
În 2011, la începerea școlii, familia și școala au căzut de acord ca băiatul să fie tratat ca o fată și lăsat să folosescă baia fetelor. Cu toate acestea, după vacanța de iarnă de anul trecut, școala a decis să-i interzică lui Coy utilizarea în continuarea a toaletei fetelor.
Motivul schimbării hotărârii școlii lui nu a fost făcut public.
În februarie, părinții băiatului au depus o plângere la Direcția Drepturilor Civile din Colorado prin intermediul Fundației pentru Educația și Apărarea Drepturilor Transexualilor.
La 18 iunie 2013 Curtea pentru Drepturile Civile din Colorado a decis că școala a dat naștere la o situație ostilă inutilă pentru Coy Mathis, a „creat un mediu plin de ură” iar drepturile lui au fost încălcate.
Avocații copilului salută decizia instanței considerându-o a fi un pas important pentru drepturile transexualilor.
„Această decizie trimite un mesaj clar și răspicat că elevii transexuali nu trebuie să devină ținta discriminării și că ei trebuie tratați în mod egal în școală”, afirmă directorul executiv al Fundației pentru Educația și Apărarea Drepturilor Transexualilor, Michael Silverman.
„Este o victorie pentru Coy și un triumf al corectitudinii.”, a mai spus el.
Cu toate acestea, Matt Staver, fondator și președinte al Counsel Liberty a spus că acest caz, precum și altele ca el, este o „bătaie de joc la adresa drepturilor civile”. Grupul său a fost implicat în litigii similare, cum a fost de exemplu cel al angajatului unui magazin care a cerut unui client să părăsească camera de probă a femeilor.
Staver a adăugat: „Este o nebunie să reorganizezi societatea pentru a se potrivi gândirii dereglate a unei persoane.”
„De asemenea, este iresponsabil pentru părinți să deruteze și mai mult acest copil, referindu-se la el ca la o fată. Biologic, acest copil este de sex masculin și nicio gândire subiectivă nu va schimba acestă realitate.”
Mathis s-a născut ca triplet cu două surori și mai are un alt frate și o soră mai mică. Cei cinci sunt copiii lui Kathryn și Jeremy Mathis, un fost pușcaș marin.
Părinții lui Mathis spun că au descoperit o auto-identificare feminină a fiului lor în urma unui un incident în care el, la vârsta de 5  luni, a luat pătura roz a surorii lui.
Mai târziu, el a arătat o lipsă de interes față de jucării și articole de îmbrăcăminte tradițional masculine, preferând jucăriile și hainele surorilor sale.
La 18 luni, părinții lui Mathis spun el că el a fost identificat ca fată,cu mult înainte de a începe școala primară.
„Copiii sunt influențați de mesajele părinților lor, chiar și în timpul copilăriei”, a explicat Dr. Michelle A. Cretella, vicepreședinte al Colegiului American de Pediatrie.
„Un copil care exprimă faptul că dorește a fi sau de fapt este de sex opus reflectă „confuzia” unui copil foarte mic ce reacționează la mesajele confuze ale părinților lui”.
Mathis a fost diagnosticat cu „tulburare de identitate de gen”, cu toate că Asociația Americană de Psihiatrie a eliminat acest diagnostic de pe lista tulburărilor.
Un psiholog din Toronto, Dr. Kenneth Zucker, spune că, în marea majoritate a cazurilor, terapia ameliorează psihopatologia și are ca rezultat acceptarea de către copil a sexului cu care s-a născut.
Dr. Zucker este psiholog-șef la Centrul pentru Toxicomanie și Sănătate Mintală, unde a condus Clinica identității de gen a copilului și adolescentului din Toronto, Canada. El a tratat peste 500 de copii cu ceea ce a fost cunoscut anterior drept tulburare de identitate sexuală.
Dr. Cretella a declarat pentru LifeSiteNews că: „Decizia în cazul Mathis Coy a sacrificat știința și sănătatea copiilor pe altarul corectitudinii politice.”
„Nimeni nu se naște transexual – acest lucru a fost stabilit de studiile pe gemeni.”
De acord cu Cretella, American Psychological Association abordează problema identității de gen, spunând: „Mulți experți cred că factorii biologici, cum ar fi influențele genetice și nivelul prenatal al hormonilor, experiențele timpurii, și experiențele de mai târziu din adolescență sau maturitate, pot contribui la dezvoltarea identității de transexual.”
Staver, de asemenea, a subliniat faptul că Universitatea Johns Hopkins a abandonat celebra, așa-numita, „chirurgie de schimbare de sex” atunci când nu a descoperit niciun rezultat benefic și a constatat că unele persoane au revenit la identitatea lor de gen de la naștere.
„Fondatorul programului, care a abandonat clinică, a avut dreptate atunci când a observat că nu faci liposucție la o anorexică.”
Staver a adăugat: „Nu te poți preface că un anoxic este obez și nici nu ar trebui să prezinți un băiat drept o fată.”
„Comisia pentru Drepturile Civile a emis un aviz absurd ce trebuie schimbat.”
Prelucrare după LifeSiteNews
Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteți scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com   


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button