familiehomosexualitateteoria genului

Filosof francez: „Căsătoria nu este o invenție a societății, ci o realitate fundamentală a vieții”

Coaliția pentru Familie ne pune la dispoziție un material video subtitrat în română dintr-o conferință în care filosoful Bertrand Vergely, profesor de teologie morală la Institutul de Teologie Ortodoxă „Saint Serge” din Paris, explică de ce „căsătoria” nu este un drept, ci o realitate și în ce fel demersul de legalizare a „căsătoriilor” între persoane de același sex subminează realitatea și poartă în sine spectrul unui nou totalitarism. Se propune acum construirea unui „om nou” în afara datelor realității, bazat exclusiv pe ficțiuni ideologice, explică filosoful. Prezentăm mai jos extrase din conferință. Intertitlurile aparțin redacției.

Căsătoria este o realitate a vieții, nu un drept

Sexualitatea bărbat/femeie și procrearea unui copil nu este o invenție a societății, ci o realitate fundamentală a vieții.

Când vorbesc despre căsătorie, vreau să vorbesc despre realitate și vreau să vorbesc despre date ale realității. Astăzi, când vorbim de căsătorie, nu mai vorbim despre realitate, vorbim numai despre drept. Eu nu contest dreptul homosexualilor de a se iubi, dar aș vrea de asemenea să se respecte realitatea. Dreptul să se facă în cadrul realității, nu în afara realității. Trebuie să ne oprim de a mai ascunde cuvintele și realitățile în spatele noțiunilor de drept și de iubire.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Adevărata diversitate a vieții rezultă din complementaritatea bărbat/femeie, nu din nediferențierea propusă de ideologia gender

Teoria gender spune că, de fapt, în mod fundamental, umanitatea este indiferențiată, este în același timp homosexuală și heterosexuală, dar am ales în mod arbitrar să privilegiem heterosexualitatea față de homosexualitate prin represiune față de homosexualitate. Dar ceea ce numim heterosexualitate nu este de ordinul sexualității, ci este de ordinul sexuației. Și – dincolo de sexuație – de ordinul relației fundamentale care permite vieții să-și multiplice posibilitățile de adaptare. Dacă mâine căsătoria homosexuală va fi posibilă, și dacă se va pune semnul egal între homosexualitate și heterosexualitate, unul din datele de bază al vieții și al complexității vieții va fi suprimat.

Suntem aici în fața unei mutații a umanității: diferența – bărbat/femeie/copil –, care se află la baza vieții, nu va mai fi modelul care să ne permită să ne structurăm, ci modelul va fi nediferențierea.

Ceea ce caracterizează viața este diferența, și în mod particular diferența bărbat/femeie. Din momentul în care suntem în indiferențiere, ne aflăm într-un principiu al morții.

Nu suntem heterosexuali prin alegere, ci prin natură

Suntem din naștere bărbați sau femei și abia după aceea suntem și homosexuali. Este vorba aici de o precedență a bărbatului / femeii, pe care este important să o recunoaștem. Câtă vreme vorbim de bărbat și femeie, nu este vorba de o practică sexuală. Nu sunt hetero prin alegere, ci pentru că este un dat al naturii. Cred că este important să amintim că există date naturale.

Există date imutabile ale existenței, nu se poate reinventa subiectiv totul

Cred că este important să spun că există și date ale existenței, și că omul nu a inventat tot. De ce ? Pentru că un anumit număr de persoane din lobby-ul economic și un anumit număr din lobby-ul științific sunt extrem de interesate de ideea de căsătorie nu din perspectiva homosexualității, ci din perspectiva a ceea ce putem numi „constructivism”. Miza metafizică a ”căsătoriei pentru toți” este de a promova ideea că totul se poate inventa, totul se poate construi, totul se poate decreta.

Așadar este vorba de ideea de a înlocui noțiunea de dat natural prin triumful în primul rând al legii, și, în al doilea rând, al tehnicii.

Așadar avem aici o miză metafizică de fond, de a ști dacă omul se bazează pe un dat sau doar pe o construcție. Cei care sunt pentru ”căsătoria pentru toți” doresc să impună ideea că totul se poate construi, se poate decreta, se poate inventa.

Olivier Rey, matematician, în cartea intitulată „Une folle solitude”: „Omul nu ține de date care reies din ființă și, dincolo de ființă, din misterul vieții. Omul este ceva de fabricat”.

O ideologie totalitară: „genderismul” propune un nou tip de „om nou”

Cred că există o dorință de a modifica radical datele ființei umane, debarasând-o nu numai noțiunea de Dumnezeu (un cuvânt blamat și interzis în țara noastră), ci și de noțiunea însăși de realitate, de dat al realității, de natură, pe care dorim să o excludem, pentru a o înlocui cu o idee pur constructivistă. Esența acestui proiect este totalitară.

Am avut fascismul, care dorea să creeze o rasă superioară, comunismul, care dorea să creeze o clasă superioară, iar acum suntem în ceea ce se cheamă fabricarea omului, fabricarea unei neoumanități cu totul desolidarizată de noțiunea de real.

Există instanțe ideologice care nu mai doresc să mai audă vorbindu-se despre Dumnezeu, dar nici de noțiunea însăși de ființă și de realitate. Este vorba de a face să triumfe o lume în care totul va fi construit, decretat, și, de la un punct încolo, inventat de tehnologie.

„Dreptul la familie” – un concept egalitar care creează inegalitate pentru copiii „familiilor” de homosexuali

Copiii cuplurilor homosexuale nu vor fi precum copiii ceilalți. Unora le va fi suprimat arbitrar tatăl și altora mama. Cred că aici este o problemă de egalitate.

Din subiect de drept, copilul devine obiect de drept

Un copil pe care îl facem este o persoană, un copil pe care îl comandăm altcuiva este o marfă. Există dreptul copilului, nu un drept la copil.

Nihilism sub masca egalității: Desființarea realului prin transgresarea limitelor

Leo Strauss spunea că ceea ce amenință lumea occidentală, este nihilismul, iar formula nihilismului este că totul este posibil. Ei bine, trebuie arătat că nu totul este posibil, că realul există, că persoanele există, și că de la un punct nu mai este permis chiar totul, doar pentru a satisface fantasmele adulților.

Articolul original pe baza căruia a fost ținută conferința poate fi citit aici.

Citește și: Cum sunt afectate societatea și statul de legiferarea parteneriatelor și a „căsătoriei” între persoane de același sex

Citește și: Homosexualismul ca ideologie: revoluționarea noțiunii de familie și abolirea conceptului de căsătorie

Citește și: Freudo-marxismul: noua utopie

Citește și: EXCLUSIV ONLINE: Criza familiei și apariția homosexualității

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button