contraceptiestudii şi cercetări ştiinţifice

Avertizare: Țigările și anticoncepționalele – o combinație care poate fi mortală

smoking
foto: http://www.freedigitalphotos.net

Există multe lucruri în lume care nu pot fi combinate bine. Unii oameni au probleme în cazul în care amestecă vinul și berea. Băutura și condusul mașinii nu se combină niciodată. Însă, o combinație despre care oamenii nu-și dau seama cât de periculoasă poate fi este cea dintre nicotină și pilulele contraceptive. Aceasta poate duce la multe probleme și complicații. Femeile trebuie să fie conștiente de aceste riscuri potențiale pentru sănătatea lor.

Țigările, chiar și singure, sunt cauza a multor probleme

Se știe că țigările provoacă hipertensiune arterială și un ritm cardiac crescut. Acest lucru pune presiune suplimentară asupra vaselor de sânge. Atunci când o femeie folosește pilule contraceptive, acest lucru adaugă chiar mai mult presiune asupra vaselor de sânge din cauza estrogenului suplimentar. Dacă fumați mai puțin, șansele de a avea probleme de inima scad, dar chiar și în acest caz trebuie să fiți conștiente de efectele secundare, printre care se numără: infarct miocardic, cheaguri de sânge și accidente vasculare cerebrale, pe care utilizarea concomitentă a țigărilor și pilulelor le pot crea.

O combinație mortală

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Oricine fumează mai mult de 15 țigări pe zi ar trebui să fie foarte atent cu privire la utilizarea pilulelor contraceptive. Riscurile cresc pentru femeile care au peste 35 de ani și pentru cele care fumează mult.

Potrivit National Heart, Lung, and Blood Institute (NHLBI), studiile arată că femeile care folosesc doze mari de pilule contraceptive  au un risc ridicat de a avea un atac de cord sau accident vascular cerebral. Multe contraceptive orale deja prezintă riscul formării cheagurilor de sânge, fumatul făcând ca acest risc să devină și mai mare.

Un studiu arată că riscul ca o femeie să aibă probleme cu inima este de 30 de ori mai mare în cazul în care aceasta fumează mai mult de 25 țigări în timpul tratamentului cu anticoncepționale. Acest lucru este valabil indiferent dacă este vorba pilule cu doze mari sau mici de estrogen.

Chiar și femeile care nu prezintă un risc ridicat și nu au împlinit vârsta de 35 de ani ar trebui să fie atente cu privire la combinarea de nicotinei cu pilulele. Dacă o femeie prezintă anumiți factori de risc, inclusiv un istoric familial de boli de inimă, colesterol ridicat sau hipertensiunii arteriale, acestea pot fi foarte periculoase atunci când sunt combinate cu pilulele. Una dintre probleme este formarea de cheaguri care pot să apară atât în vene cât și în plămâni.

Sursă: www.womens-health.co.uk

********************************************************************************************************

De la lansarea lui acum un an și până în prezent, stiripentruviata.ro a publicat mai mult de 1.200 de articole.
Deși comunicarea pe internet este ieftină, realizarea unor materiale de calitate nu este ieftină. O parte din articolele noastre sunt traduse de voluntari, cărora le mulțumim si pe aceasta cale, dar avem și multe interviuri și reportaje realizate de echipa noastră, atât în limba română cât și în engleză.
Pentru a ne putea continua activitatea avem nevoie de ajutor financiar.
Considerați că materialele de pe stiripentruviata.ro pot sprijini salvarea a măcar unei căsnicii de la divorț, pot sprijini întemeierea măcar a unei familii funcționale, pot sprijini creșterea și educarea măcar a unui copil, pot salva viața măcar a unui copil nenăscut, pot salva viața unui copil cu sinfrom Down pe care mama lui vrea să îl avorteze, pot aduce măcar unui copil orfan o familie adoptivă? Dacă da, vă rugăm să ne sprijiniți în demersul nostru.
Între 26 noiembrie și 6 decembrie se desfășoară Campania de iarnă 2014 de finanțare a stiripentruviata.ro.
Donațiile se pot face în conturile:
Asociația Pro Valori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246- EUR

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button