familiereligievalorile familiei

Asociația Femeilor Ortodoxe din Buzău și Vrancea a organizat evenimentul „Chipul României. Chipul femeii creștine”

de Redacția Stiripentruviata.ro

De Ziua Unirii Principatelor, la Focșani a avut loc evenimentul „Chipul României. Chipul femeii creștine”, organizat de Asociația Femeilor Ortodoxe – Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei.

Întâlnirea a fost dedicată rolului femeii creștine în apărarea valorilor creștine și modalităților concrete de implicare și participare a fiecăreia dintre doamne în realizarea acestui deziderat. Evenimentul a beneficiat de prezența IPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, și a cuprins și o miniexpoziție de fotografie cu chipurile unor femei românce cu rol important în cultura românească.

„E importantă măsura cu care intervii asupra lumii din jurul tău, pentru a o îmbunătăți. Sunt foarte importanți copiii pe care îi ajuți, copiii pe care reușești să îi oprești de la a-și risipi mintea, de la a-și umbri sufletul, copiii pe care reușești sa îi aduci într-o stare de deplină așezare în sine, a omului întreg, a omului care știe ce vrea, cum vrea, a omului liber și hotărât în valorile sale. Nu e mic lucru să faci acestea cu copiii din jurul tău. Făcând acestea, comunitatea femeilor ortodoxe din Eparhia Buzăului și Vrancei dovedește că își cunoaște și apără valorile. Vă rog să purtăm în continuare această misiune cu conștiința faptului că nu pentru noi facem, ci pentru România de mâine. Nu pentru noi facem, ci pentru copiii noștri și pentru copiii din jurul copiilor noștri”, a spus Ana-Corina Săcrieru, președinta Asociației Femeilor Ortodoxe.

IPS Ciprian a adresat un cuvânt de binecuvântare în care afirmat: „Luând aminte la ceea ce au făcut înaintașele dumneavoastră și evaluând vremurile pe care le trăim și pe care le simțim ca fiind din ce în ce mai complexe și mai dificile, să conștientizăm cu toții că a venit timpul – și acum este – să nu mai rămânem într-o stare de așteptare, ca altcineva să facă, ci fiecare să își asume responsabilitatea pe care o are în raport de valorile evanghelice și să acționeze.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Știm foarte bine că se întâmplă lucruri nedorite, neplăcute, dar cu toții vrem ca fiii și fiicele dumneavoastră să își întemeieze viața pe valori și, de aceea, dorim să cultivăm în sufletele tinerilor dragostea față de credință, de neam, de limba română, față de tot ce a însemnat și înseamnă tezaurul acesta prețios pe care l-am primit de la înaintași. Este vremea să conștientizăm datoriile morale pe care le avem în fața lui Dumnezeu, a Bisericii strămoșești și a înaintașilor. Observând cum sunt relativizate și minimalizate valorile creștine astăzi, atragem atenția asupra creșterii responsabilității unei educații mai intense, mai adevărate a copiilor”, a explicat Ierarhul locului.

Această întâlnire a fost pusă sub genericul unui titlu – «Chipul României. Chipul femeii creștine» –, o comparație inspirată dacă avem în vedere chipul femeii creștine românce, chip plămădit din credință, jertfă, dragoste față de Biserică și față de neam”.

Asociația Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a fost înființată în 1927 de PS Ghenadie și are drept scop realizarea de activități în vederea renașterii spirituale în Eparhia Buzăului și Vrancei. Asociația numără, în prezent, peste 7000 de membre.

Sursa: Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button