familie

Aproximativ 700 de copii din Afumați au fost consiliați în materie de „Prevenţie şi Educaţie pentru Sănătate”

Copiii din localitatea ilfoveană Afumaţi au fost vineri beneficiarii ediţiei cu numărul 53 a Campaniei de „Prevenţie şi Educaţie pentru Sănătate”.

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului le-au prezentat tinerilor noţiuni de igienă personală, de nutriţie şi metabolism, dar şi tehnici de îmbunătăţire a posturii si de combatere a fenomenului de bullying.

Dănuţ Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, a declarat că deşi copiii știau noţiunile de îngrijire a sănătății, e foarte important ca un medic să le certifice aceste informaţii.

„De foarte multe ori copiii vor să mănânce acele lucruri nesănătoase pe care le mănâncă ceilalţi colegi şi de fiecare dată când cineva vine cu ceva sănătos la şcoală este văzut ca un intrus. Drept urmare, este foarte bine să facem aceste campanii”, a subliniat Dr. Simona Carniciu, medic specialist în Diabet, Boli metabolice şi Nutriţie şi voluntar al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Raluca Simion, psihoterapeut şi voluntar la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, a precizat următoarele:

„Ca psiholog le-am vorbit copiilor despre cum să îşi calmeze furia şi cum să identifice fenomenul de bullying pentru că e diferit de o simplă ceartă şi o simplă supărare. Fenomenul de bullying implică o furie constantă care este special direcţionată de anumiţi copii către anumiţi copii”.

„Am încercat să le livrez câteva metode prin care ei să reuşească să se calmeze şi să îşi pună stop emoţiilor negative”.

Copiii au primit produse de igienă orala din partea voluntarilor.

La sfârşitul prezentării, un grup de elevi îmbrăcaţi în costume populare a susţinut un scurt program artistic.

Peste 12.000 de persoane din 13 judeţe au beneficiat până acum de sprijinul voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului în cadrul acestei campanii.

Toate acțiunile social-filantropice ale Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt derulate de voluntari sub coordonarea atentă a Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru.

Sursă: Basilica.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button