familie

Maria Smicală a împlinit joi 11 ani, dar va primi mesajele de felicitare ale rudelor și românilor abia pe 2 februarie, când are programată întrevederea cu mama ei

Camelia Smicală, medicul de origine română din Finlanda ai cărei copii au fost preluați abuziv în 2015 de sistemul de protecția copilului din această țară, le-a mulțumit românilor care și-au manifestat online solidaritatea cu cauza ei.

Pe 25 ianuarie, fetița ei, Maria, a împlinit 11 ani. Rudele fetei, prietenii de familie și românii preocupați de  situația lor au trimis felicitări și cuvinte de încurajare pe pagina de eveniment creată de Camelia Smicală cu această ocazie.

Mulțumim din suflet tuturor, pentru că v-ați rupt din timpul vostru pentru a participa la ziua Mariei!Dumnezeu sa va răsplătească! Din păcate, Maria nu a fost lăsată sa participe la ziua ei, dar ii voi arata toate mesajele pe data de 2.02,cand o voi vedea.

https://www.facebook.com/camelia.smicala/posts/1806070326094105

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Redăm și câteva din mesajele de încurajare trimise de români pe pagina de eveniment dedicată zilei de naștere a Mariei Smicală:

Draga Maria,
Să știi că te purtăm în gând zi de zi.Nu te cunoaștem decât din poze și din tot ceea ce s-a scris în mediul on-line despre tine și familia ta.
Știm că ți-e greu, că vă e greu tuturor, dar să nu-ți pierzi nădejdea! Amintește-ți de Hansel și Gretel. Ei au izbândit!
Bucură-te de fiecare zi, așa cum ea.
Va veni și ziua cea mare, când tu și frățiorul tău veți fi împreună cu mama și sora mai mare.
Îngerul tău păzitor e cu tine mereu. Vorbește-i, roagă-l să te ajute! Și noi ne rugăm pentru tine, pentru voi.
Când vei veni la bunici, la Piatra Neamț, te invităm să ne jucăm împreună. Primăvara nu e departe. Ce zici, vii în piața de la Turn? Hai, promite-ne!
LA MULȚI ANI!
Anna, 7 ani
și mama ei

Sursa: Facebook

Bună dimineața!!!…Nu vă cunosc personal,dar ,îmi permit să vă scriu din nou…nu pot să vă iau durerea de a fi despărțită de copiii dumneavoastră…,doar vreau să ştiți că de aici de acasă,vă sunt alături cu sufletul şi mintea…mă rog ca El să facă o minune pentru Mihai şi Maria….Să vă trăiască veşnic Maria ,să vă bucurați împreună de adevărata viață!!!!!!!

Sursa: Facebook

Fratele Mariei Smicală, Mihai, reținut și el în sistemul de îngrijire de stat, a împlinit deja 12 ani și, conform legii finlandeze, ar trebui să-și poată exercita dreptul de a alege singur unde vrea să locuiască: acasă cu mama sa, sau în sistemul de protecția copilului din această țară.

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button