Marşul pentru Viaţă

Aproape 1000 de oameni la Marșul pentru viață 2023 de la Fălticeni

de Redacția Stiripentruviata.ro

Participanţii s-au întâlnit în faţa Bisericii ,,Sfântul Ilie”, unde părintele protoiereu Adrian Dulgheriu a citit rugăciuni de binecuvântare pentru participanți, după care i-a dat cuvântul medicului Valentina Irimia.

Participanții au plecat apoi pe următorul traseu: Spitalul Municipal – Biserica ,,Adormirea Maicii Domnului” (unde s-au citit rugăciuni de binecuvântare) – Primărie –  esplanada ,,Nada Florilor” – Catedrala „Învierea Domnului” – curtea Bisericii ,,Sfântului Ilie”.

Marșul pentru viață 2023 la Fălticeni. Foto: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

În fața Catedralei, Protopopul Adrian Dulgheriu a adresat un cuvânt despre valoarea vieții din perspectivă creștină.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

La sfârșitul marșului, dr. Daniela Marian a declarat că medicii sunt pentru viață întotdeauna prin natura profesiei lor, inclusiv medicii din Fălticeni.

În Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților au avut loc șapte marșuri pentru viață în acest an: la Rădăuți, la Suceava (unde 1200 de persoane au participat, în ciuda ploii cu grindină), Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, la Vicovu de SusVatra Dornei și Bilca.

Anul acesta au fost 1100 de localități din România și Republica Moldova în care s-a organizat un marș pentru viață sau cel puțin o altă activitate în cadrul Lunii pentru viață. Tema Lunii și Marșului pentru viață din acest an: „Viitorul este pro-viață”.


Marșul pentru viață este punctul culminant al Lunii pentru viață, serie de manifestări care au loc în luna martie, celebrează viața copiilor născuți și nenăscuți și propun măsuri de sprijin pentru femei însărcinate, mame și familii.

Mișcarea nu se concentrează pe interdicții, ci promovează schimbări legislative afirmative, care să creeze mediul propice pentru creșterea copiilor și sprijinirea femeilor.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button