Marxism cultural

Antonio Andrușceac este prea creștin pentru USR, sau Dan Barna vrea să susțină candidații PLUS la Capitală?

de Redacția Stiripentruviata.ro

Antonio Andrușceac, un consilier local de la Sectorul 4 al Bucureștilor, a fost desemnat de filiala USR Sector 4 drept candidat pentru primăria de sector. Cu toate acestea, conducerea centrală, în special Dan Barna și Cristian Ghinea, nu dorește să-i valideze candidatura, scrie Capital.ro. Aceștia ar invoca o declarație din 2018 a lui Andrusceac despre rolul tradițional al femeii.

Liderii USR au forțat un vot în Biroul Național care să invalideze candidatura lui Andrușceac, dar tentativa a eșuat, după ce scorul a fost egal, 12-12. Tentativa de invalidare s-a produs după ce un oponent vocal al lui Andrușceac, Guilhem Moulin, consilier local USR la Sectorul 4, a demarat o amplă campanie de discreditare pe rețelele de socializare. Au apărut postări care ar demonstra că Andrușceac este „misogin” și „șovin”.

La Biroul Național USR din 22 ianuarie, „Echipa Barna” nu a întrunit o majoritate, lideri importanți din partid argumentând că Andrușceac a fost ales democratic în cadrul filialei, iar acuzele nu reprezintă probleme de integritate.

Deputatul USR de Brașov Tudor Benga spune: „Antonio a câștigat în august, prin vot deschis și democratic al membrilor, susținerea filialei din care face parte, USR Sector 4, pentru a candida la Primăria Sectorului 4. Colegii de acolo au luat această decizie știind foarte bine toate aceste lucruri și asumându-si candidatul cu toate bunele și relele sale. Iar parte din valorile noastre fundamentale la USR și parte din ceea ce ne face încă diferiți de alte partide este autonomia decizionala a filialei. Ca să nu ajungem ca toate celelalte partide, în care toate deciziile importante se iau de către doar câțiva oameni la vârf la centru, deciziile de jos sus, dinspre membri spre conducere, sunt pentru noi piatră de căpătâi”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Surse din USR au declarat însă pentru ActiveNews.ro că Andrușceac este supus unei adevărate campanii de ură, pe motiv că acesta, deși are un parcurs ireproșabil în funcția de consilier local este creștin-ortodox practicant. În acest sens, acestuia i s-a imputat că a participat la o ediție a „Marșului pentru viață” și că a luat parte la blocarea hotărârii de eliminare a numelui lui Mircea Vulcănescu din denumirea unui liceu bucureștean. Pentru aceste „delicte” a fost acuzat de „fascism”, fiind terfelit pe rețelele de socializare de comisarii ideologici ai USR. Chiar și un om de stânga, precum Mihai Goțiu, ar fi afirmat că parcă se urmărește „crucificarea acestui om”, prin modul și intensitatea cu care a fost atacat de colegii de partid.

Scandalul din USR apare exact după ce Nicușor Dan a fost ales de către membrii USR candidat oficial al partidului pentru Primăria Capitalei, lucru neagreat de „Echipa Barna”, care îl susține fățiș pe candidatul PLUS, Vlad Voiculescu. Întâmplător sau nu, „judecarea” lui Andrușceac a avut loc exact după ce Nicușor Dan a apărut public alături de candidatul la Sectorul 4.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button