Marşul pentru Viaţăvalorile familiei

Ani Crețu, actriță: „Cel mai mare dar primit de om este VIAȚA. Diferența majoră și definitorie dintre bărbați și femei este exact aceasta: Maternitatea”

Actrița Ani Crețu, de la Teatrul „Ion Creangă” din București, cunoscută românilor și pentru rolul din serialul de comedie „Vacanța Mare” de la Kanal D, a făcut de curând o afirmație tranșantă pe Facebook: „Eu aleg când este momentul sa ii vorbesc copilului despre sex! … SA APĂRĂM INOCENTA!!! Vor avea timp toată viața sa afle despre sex ! Da, e important sa ii învățam ca băieții și fetele sunt diferiți ! E important sa știe ca nu are nimeni voie sa ii atingă in zonele intime, DAR de aici la “ educație sexuală” e cale lunga !!!”

Actrița a devenit mămică printr-un adevărat miracol, deoarece medicii îi spuseseră că era imposibil să rămână însărcinată. Apoi a mai trecut peste un hop cu micuțul Adan, frumosul băiețel care i se născuse sănătos și frumos: cel mic a făcut mai multe reacții adverse post-vaccinale, care au adus-o pe Ani Crețu în atenția opiniei publice – de data acesta apărând tranșant dreptul părinților de a opta pentru sau contra vaccinării copiilor lor.

Pentru că azi este și ziua de naștere a lui Adan, i-am urat mamei mulți înainte și i-am pus câteva întrebări despre viața de mămică și despre opiniile sale tranșante în favoarea drepturilor părinților.

Dragă Ani, câți ani împlinește Adan, băiețelul tău, anul acesta? Te rugăm să povestești puțin și pentru cititorii noștri despre miracolul venirii lui pe lume. 

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Adan face pe 14 Martie 5 ani și nu îmi vine să cred când au trecut. Ieri era un bebe mic… Adan a venit pe lume cum și când a vrut Dumnezeu. Deși se credea că nu am aproape nicio șansă de a face un copil înainte de anumite proceduri medicale… pe care nu am mai ajuns să le fac.

Tu cum te simți în rolul de mamă? 

Mă simt responsabilă , fericită , mândră , speriată , îngrijorată… și toate trăirile amestecate la un loc. Mereu mă uit la el și mă gândesc câtă încredere au omuleții ăștia mici în noi adulții care îi înconjoară… îmi mine că mamă… nicio secundă nu se gândesc că ar putea să le fie altfel decât bine când sunt cu noi… de asta zic că mă simt responsabilă, speriată… mă gândesc că tot ce e el stă agățat de unele alegeri ale mele, de modul în care aleg să trăiesc, de grija cu care îl înconjor, îl îngrijesc dar cel mai mult de felul în care îl iubesc …eu cred că Pt ei iubirea și acceptarea sunt cele mai importate chestiuni .

Pe 24 martie 2018 are loc în mai multe orașe din țara și la București Marșul pentru Viață, care își propune să conștientizeze societatea cu privire la frumusețea nașterii de copii dar și la nevoia de a sprijini mamele singure și pe cele în criză de sarcină. În acest context, aș vrea să te întreb: Este maternitatea definitorie pentru femeie? Pe tine, personal, cum te-a schimbat?

„Cel mai mare dar primit de om este VIAȚA“ – aceasta este propoziția mea de susținere a Marșului. Și da, pentru o femeie sunt definitorii sarcina, Maternitatea, alăptarea, petrecerea timpului cu copilul, educarea lui, răbdarea față de noul-venit.

Diferența majoră și definitorie dintre bărbați și femei este exact aceasta: Maternitatea. Asta nu înseamnă că unul e mai presus de altul. Nu! Dar, pentru o femeie, rolul și rostul întrupării ei în această formă umană cam asta este.

Ești cunoscută că o luptătoare pentru drepturile părinților. Ai făcut de curând afirmația că guvernul, respectiv premierul, au obligații, în timp ce părinții au drepturi. Povestește-ne puțin despre contextul acestei afirmații și motivele care te-au determinat să o faci. 

Este o declarație publică la adresa fostului prim-ministru, Dl. Tudose, dar o mențin și pentru actuala deținătoare a funcției de prim-ministru, D-na Dăncilă, atâta timp cât nu își văd lungul nasului. Într-un singur an am avut trei prim-miniștri, în timp ce, deja de cinci ani, copilul meu – al meu – are doi părinți: o mamă și un tată. Cum îmi pot spune ce și cum să fac cu copilul meu unii care se plimbă prin funcții la fel de des cum își schimbă unii șosetele? Cum? Copilul meu pentru ei NU există! În schimb pentru mine e lumea toată.

În aceeași ordine de idei, te-ai pronunțat de curând împotriva introducerii orelor de educație sexuală în școlile publice. Cum vezi tu această chestiune?

Da. Sunt împotrivă. Există un curent venit din Vest cu privire la sexualizarea copiilor de mici, de la grădiniță. Sub pretextul „binelui“, se promovează stricăciunea ființei umane de timpuriu. Nu tot ce vine din Vest este și bun. Să nu înțelegi că am aderat la vreo sectă religioasă. Nu. Copilul meu știe diferențele dintre fete și băieți. Și mai am convingerea că natura nu prea face greșeli. Totul ține de alegeri – pe care le respect, atâta timp cât ceea ce a lăsat natura nu devine un defect sau o ciudățenie. Am un mare grad de toleranță, dar numai până la răutate. Pe aceasta nu vreau să o înțeleg și nici nu fac vreun efort să o înțeleg.

Ai avut probleme sau ai fost arătată cu degetul pentru opiniile tranșante pe care ți le exprimi public în chestiuni controversate precum educația sexuală și vaccinarea obligatorie?

Pentru ce? Păi dreptul la opinie liberă unde e? Și dacă o face cineva , nu are decât… În ceea ce privește vaccinarea, cam ce să zici: că sunt anti-… ce? Păi te acuz direct de calomnie și câștig: am copil complet vaccinat cu efecte post-vaccinale pe care chiar producătorul le recunoaște în prospectul vaccinurilor.

Ce mesaj ai pentru cei care vor sau chiar se pregătesc să devină părinți?

Sănătate și înțelepciune!


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button