familieviaţa de familie

Andrada Ilisan, psiholog: „Cu cât realitatea copiilor are mai mult loc, cu atât există mai multă viață în lume”

Psihologul Andrada Ilisan face o declarație pe Facebook prilejuită de aniversarea zilei de naștere a fiicei ei:

„A făcut 6 ani azi. Mi-o amintesc uitându-se la niște filmulețe de popularizare a științei și zicând: Vrei să îți ”pun” începutul universului? Pune-mi-l. Și îmi pornește filmulețul cu pricina și apoi, într-o doară: “Mingi de foc, mingi de foc, dar eu mă întreb cum s-a format Raiul…”. Sau făcând pe psihologul, așezându-se la birou, fixându-și telefonul ei roz de plastic în suportul meu și începând “terapia”, vorbind cu pacienta ei: “Aha, Cristina, și? Cum te simți? Aha, aha. Povestește-mi cum te înțelegeai cu tatăl tău. Aha, aha, înțeleg.” Și în timpul ăsta notând de zor, făcând valuri, valuri cu pixul pe “fișe.” Sau cum e capabilă să i se citească 3 luni in continuu numai din Doctorul Aumădoare. Sau cum zice, atunci când vrea să îți arate cât de mult te iubește, că ea te iubește încă “de când era în mintea lui Dumnezeu”. Sau cum a spus odată:

– Mama, hai să o luăm de la capăt.
– Adică?
– Adică să ne naști iar.

(Când trăiești în casă cu niște copii, realizezi mereu că realitatea (ființei) lor dă măsura vieții. Cu cât realitatea lor are mai mult loc, cu atât există mai multă viață în lume.)”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button