Camelia Smicală despre abuz și sentimentul de vinovăție al victimei
Camelia Smicală le răspunde pe Facebook celor care nu cred că sunt adevărate abuzurile la care ea și doi dintre copiii ei sunt supuși – pentru că sunt prea teribile pentru a fi credibile. Iată ce a scris românca, medic în Finlanda și ai cărei copii au fost în mod abuziv și ilegal preluați de Serviciile Sociale din această țară:
„Întotdeauna este mai ușor să gândești :”sigur au greșit ei cu ceva” decât să accepți niște orori. Pentru că, acceptând că ororile există, ar însemna că trebuie să te opui cumva, nu? Să ieși din zona de confort și să vezi ceva mai mult decât „realitatea” prezentată la televizor.
Vă spunem că nu suntem vinovați cu nimic și nici nu „tragem” păcatele noastre sau ale înaintașilor noștri.
A gândi că „sigur au făcut ei ceva și de asta sunt pedepsiți” este ca și cum ai acuza victimele unui criminal că au fost ucise de către acesta.
In 2017, disperată fiind m-am dus la cel mai cunoscut profesor de psihiatrie din Finlanda. A fost șeful spitalului de psihiatrie de tip penitenciar din Finlanda, timp de 40 ani. I-am spus atunci că „sigur trebuie să am ceva, pentru că atrag toți psihopații”. L-am rugat sa îmi facă toate testele posibile. S-a uitat la mine și mi-a spus:”Eu îți fac toate testele, dar, îți pun din start că nu ai nimic. Este imposibil sa faci ceea ce faci tu în fiecare zi dacă ai avea o problemă, oricât de mică”. Nu am nimic. Nici măcar depresie.
La sfârșit, profesorul mi-a mai spus:”Ține minte și scrie pe o bucată de hârtie pe care să o pui undeva, la vedere, să o recitești când o să te roadă din nou îndoielile!
Lumina atrage și fluturii de noapte, care însă sfârșesc prin a fi arși de ea”
PS. Va rog sa urmăriți video de mai jos! Durează doar câteva minute.”