Marxism culturalvalorile familiei

Analizȃnd originile marxiste ale atacului asupra familiei

comunism

de barbwire.com

Aristotel a spus cȃndva: „Oamenii produc schimbǎri revoluționare din motive legate de viețile lor private.”

Existǎ oare vreo legǎturǎ ȋntre Karl Marx, eșecul sǎu total ȋn viața de familie și atacul ȋnverșunat asupra familiei din zilele noastre?

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Da”, rǎspunde Dr. Paul Krengor ȋn noua sa carte intitulatǎ:„Takedown: From Communists to Progressives, How the Left Has Sabotaged Family and Marriage.”

Dacǎ ați vǎzut primul film al regizorului Dinesh D’Souza despre Obama, atunci sunteți familiarizați cu ideile acestuia. A discutat acolo despre cartea sa „Comunistul” ȋn care menționa faptul cǎ tȃnǎrul Obama a avut drept mentor un membru al Partidului Comunist din SUA.

Frank Marshall Davis este acel „Frank” pe care Obama ȋl menționeazǎ de 22 de ori ȋn cartea autobiograficǎ „Dreams of My Father”. I-a devenit mentor cȃnd Barack avea 9 ani. De asemenea, Davis era membru al Partidului Comunist din SUA, cu numǎrul de legitimație #47544.

Acest lucru nu ȋnseamnǎ cǎ toți cei care susțin cǎsǎtoria ȋntre persoane de același sex sau alte alternative la familia tradiționalǎ, susținǎtori printre care se numǎrǎ și președintele, sunt comuniști. Sigur cǎ nu. Ȋnsǎ existǎ o legǎturǎ istoricǎ și ar trebui sǎ fie cunoscutǎ.

Recent am discutat cu Paul Kengor ȋn emisiunea mea și mi-a spus cǎ a scris cartea deoarece cǎuta o astfel de carte și nu a gǎsit, așa cǎ a scris-o.

Kengor a spus:

„Citesc ȋn fiecare zi People’s World, succesorul publicației Daily Worker. Sǎ ȋi vǎd dintr-o datǎ atȃt de entuziaști, sǎrbǎtorind luna mȃndriei de a fi gay, publicȃnd ȋn continuu articole care susțin cǎsǎtoria ȋntre persoane de același sex ……. sǎ vezi cǎ pȃnǎ și ȋn Cuba lui Fidel Castro, acolo unde homosexualii erau aruncați ȋn ȋnchisoare, au loc acum marșuri gay, aprobȃnd aceastǎ practicǎ – mi-am dat seama cǎ toate acestea au o logicǎ dacǎ te gȃndești la eforturile depuse de susținǎtorii de stȃnga ȋn ultimii 200 de ani pentru a desființa familia, pentru a redefini mariajul și pentru a distruge cǎsǎtoria biblicǎ, tradiționalǎ, naturalǎ.”

Pǎrintele comunismului, Karl Marx (1818-1883), a ȋndrǎznit sǎ ȋi ȋnvețe pe oameni cum sǎ ȋși conducǎ afacerile, dar nu era ȋn stare sǎ ȋși administreze propria gospodǎrie și sǎ se asigure cǎ au ce pune pe masǎ. A avut o viațǎ de familie dezastruoasǎ – atȃt ȋn copilǎrie, cȃt și dupǎ ce s-a cǎsǎtorit. A trǎit ca o cǎpușǎ pe spatele partenerului sǎu, Frederick Engels, care moștenise o sumǎ considerabilǎ de bani.

Kengor menționeazǎ cǎ „Patru din cei șase copii ai lui Marx au murit ȋnaintea lui și cel puțin douǎ dintre fiicele sale s-au sinucis. Potrivit unor surse, una dintre ele fǎcuse un pact sinucigaș cu soțul ei – un ginere pe care Marx ȋl ridiculizase”.

Despre pǎrintele comunismului, Kengor a mai spus cǎ:

„…… ȋn 1862 Marx i-a scris o scrisoare lui Engels ȋn care spunea cǎ zi de zi soția ȋi spune cǎ ȋși dorește sǎ moarǎ; atȃt de profundǎ era nefericirea ei. Ȋntr-o altǎ scrisoare, trimisǎ lui Engels ȋntr-o perioadǎ ȋn care Marx trecea prin una dintre numeroasele sale crize financiare, acesta afirmǎ: „Binecuvȃntat este cel ce nu are familie”.

Kengor mi-a spus de asemenea: „Engels nu s-a cǎsǎtorit niciodatǎ. A refuzat sǎ se cǎsǎtoreascǎ cu acele biete femei, iubitele sale, care ȋl implorau sǎ se ȋnsoare cu ele”

Ȋn „Manifestul comunist”, una dintre zecile de cǎrți clasice scrise de Marx ȋmpreunǎ cu Engels, se precizeazǎ: „Abolirea familiei! Chiar și cei mai radicaliști se aprind la aceastǎ propunere infamǎ a comuniștilor.”

Kengor atrage atenția asupra situației deplorabile ȋn care ajunsese familia ȋn perioada de glorie a Uniunii Sovietice, cȃnd marxismul a fost adoptat pe deplin, fiind considerat de cei mai mulți un ideal la care trebuie sǎ aspire. Numǎrul divorțurilor a explodat. Avortul devenise o practicǎ atȃt de comunǎ ȋncȃt se ȋnregistrau trei avorturi la fiecare naștere. Cu toate acestea, URSS-ul reprezenta viitorul pentru mulți progresiști din Vest.

Mulți liberali din America au preluat ideea marxistǎ conform cǎreia familia tradiționalǎ este opresivǎ prin natura ei. Kate Millett, absolventǎ a Universitǎții Columbia și autoare a celebrei cǎrți „Sexual Politics”, a organizat o reuniune cu susținǎtorii liberali unde au stabilit cǎ țelul lor este „sǎ distrugǎ familia pentru a-l distruge pe Patriarhul american”.

Cum ar putea face acest lucru? Rǎspunsul a fost: „Prin promovarea promiscuitǎții, erotismului, prostituției și homosexualitǎții!”

Millett a apǎrut pe prima paginǎ a ziarului Time (8/31/70), cu titlul „Acest Mao Tsetung al Mișcǎrii de Eliberare a Femeilor”. Cȃțiva ani mai tȃrziu, Kengor o citeazǎ pe sora acesteia, care a vorbit despre impactul acestui feminism marxist: „Am cunoscut femei care se ȋndrǎgostiserǎ de acest crez ȋn tinerețe și care acum, ajunse la cincizeci – șaizeci de ani, plȃng ȋn fiecare noapte, jelindu-și copiii pe care nu ȋi vor avea niciodatǎ și pe cei pe care i-au ucis cu nepǎsare.”

Ȋn cartea sa, Kengor pune cap la cap niște elemente cruciale ȋn aceastǎ luptǎ ȋndelungatǎ ȋmpotriva familiei așa cum a lǎsat-o Dumnezeu.

Kengor evidențiazǎ faptul cǎ, deși Curtea Supremǎ „redefinește” noțiunea de cǎsǎtorie pentru toți cetǎțenii americani, legalizând cǎsǎtoriile ȋntre persoane de același sex pe ȋntreg teritoriul Statelor Unite, persoanele ȋn cauzǎ sfideazǎ (ca sǎ ȋl parafrazez pe Jefferson) ȋn continuare legile firii și pe cele ale lui Dumnezeu.

traducere: Daniela Sandu


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

  1. pt a înţelege resorturile Neo-Marxiste ale atacului asupra familiei, pe filiera unor neo-marxişti precum Herbert Marcuse şi a altora din Şcoala de la Frankfurt, recomand şi cartea „Corectitudinea politică – „religia” marxistă a noii ordini mondiale” (editura Rost, 2015)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button