opinii

Adrian Papahagi: Populismul este reacția corpului politic la deconstrucția naturalului prin inginerii sociale progresiste

de Adrian Papahagi, Facebook

Gândirea dominantă în Occident, impusă prin media, școală și politică, a aruncat oamenii într-o profundă nevroză. Cu mijloacele reeducării psihologice, le-a impus să creadă că tot ce considerau bun și natural (familia, maternitatea, paternitatea, națiunea, religia, limba etc.) e un instrument de putere și oprimare imoral, un construct care trebuie deconstruit.

Orice legătură naturală a fost dizolvată prin inginerie socială. Oamenii au fost educați să-și urască sau neglijeze aproapele (mama, tatăl, copiii născuți sau nu, coreligionarii și conaționalii) și să iubească departele „oprimat de cultura imperialist-patriarhală” și utopia progresului continuu spre nu se știe ce.

Să nu se mire progresiștii de resurgența populismului și extremismului! E doar reacția febrilă a corpului politic la un lung tratament abuziv și invaziv.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Nici narcoza ingineriei sociale, în care cred „progresiștii”, nici febra populistă nu sunt leacuri. Remediul stă în normalitatea ființei noastre, atunci când este lăsată să-și dobândească echilibrul natural. Când va înceta ingineria socială, se va domoli și febra care îi răspunde.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button