miracolul vieţii

Aceste fotografii uluitoare îți arată cum stă un bebeluș în uter

s1
Sursă: LifeNews.com

Marry Fermont, o fotografă din Olanda, a început să facă fotografii unor bebeluși imediat după nașterea acestora,  pentru a vedea cum stau atunci când se află în uter. Imaginile demonstrează faptul că și nenăscuții sunt ființe umane, înfățișând cum arată copilașii înainte de venirea lor pe lume.

Fermont a răspuns la întrebările blogului BabyCenter, legate de motivul pentru care a început să facă aceste fotografii:

Unde ai văzut prima dată o astfel de fotografie?

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Eu am fost primul fotograf din Olanda ce a început să facă astfel de fotografii. Când am făcut primele fotografii, moașa a fost cea care le-a arătat părinților cum a stat bebelușul în uter. De asemenea, am ținut ateliere despre fotografierea nașterii, spunându-le participanților să o roage pe moașă să țină copilul în această poziție. Cele mai multe fac asta, așa că vezi asemenea poze mult mai des în Olanda și Belgia.

s2

Sunt mulți părinți care îți cer să faci astfel de fotografii?

Da, de cele mai multe ori îmi cer. Mereu o rog pe moașă să țină copilul în această poziție și, în general, este mai mult decât dornică să facă asta.Uneori tatăl este cel care ține bebelușul, fiind îndrumat de moașă.

În fotografii bebelușii par a fi ținuți destul de nesigur. Ți s-a întâmplat vreodată ca unul să înceapă să se răsucească?

Nu, niciodată nu s-a întâmplat asta, și dacă ar fi existat vreun risc, fotografiile nu s-ar fi făcut niciodată. În general, bebelușii sunt total relaxați în această poziție. Se simt în siguranță și confortabil. Sunt obișnuiți să se ghemuiască așa.

s3

Ai avut vreodată un bebeluș care să nu vrea să stea ca atunci când erau în uter?

De fapt, nu. Cei mai mulți iau automat această poziție. Trebuie doar să știi cum să-i ții.

Mai este ceva ce ai vrea să împărtășești cu noi despre aceste fotografii?

Atunci când se naște, celor mai mulți părinți nu le vine să creadă că bebelușul lor a fost în pântecul mamei. Este greu de imaginat cum copilașul a fost ghemuit în interiorul tău după care a ieșit. Îl vezi la naștere, dar tot nu poți să crezi că a fost mereu înăuntrul tău atâta timp cât îl ai în brațe. Mulți au avut îndoieli, și de asta moașele au început să le arate această poziție – din cauza curiozității părinților. Nu este ceva ce se face la fiecare naștere, depinde de moașă. Dacă eu sunt acolo, și dacă se poate, mereu o întreb dacă ar vrea să facă asta, mai ales dacă va fi o fotografie frumoasă și o amintire frumoasă pentru părinți.

s4

Traducere: Maria Chiribeș

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

În măsura posibilităților dumneavoastră, vă rugăm să sprijiniți financiar acest sait.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button