miracolul vieţii

A refuzat să-și avorteze copilul anencefalic: „Niciuna din opțiuni nu mă ajuta să evit durerea pierderii lui. Dar una îmi dădea șansa să-l cunosc” / Mărturii despre criza de sarcină #74

Chiar înainte de referendumul în care irlandezii au votat pentru eliminarea protecției constituționale a copilului nenăscut, ziarul The Irish Times a publicat o mărturie impresionantă a unei mame, pe nume Cliona Johnston, care, în 2006, a refuzat să-și avorteze copilul diagnosticat in utero cu anencefalie.

Aceasta este o malformație a creierului și craniului care în majoritatea cazurilor nu permite supraviețuirea copilului după naștere. Constituția irlandeză este protectivă pentru copiii nenăscuți, dar nu și în cazuri de malformații grave sau risc pentru viața femeii, astfel că medicii i-au propus avortul.

Cliona Johnston a refuzat să avorteze, deși mai avea cinci copii. „Era singura mea șansă să îl cunosc”, a explicat ea reporterilor de la ziar despre cel de al șaselea copil, pe care l-a născut și l-a botezat Ioan Paul.

Micuțul a supraviețuit doar 17 zile.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ea explică stările prin care a trecut la aflarea veștii și cum a reușit să ia o decizie și să o ducă până la capăt:

A fost oribil, mi s-a părut ca sfârșitul lumii, de parcă o gaură neagră s-ar fi deschis în fața mea în locul vieții pe care mi-o imaginam pentru copilul meu. M-am simțit foarte confuză și cu inima zdrobită.

Niciuna din opțiunile care mi se ofereau nu mă putea ajuta să evit durerea pierderii copilului. Aveam, cu adevărat de ales? DAcăaveam vreo opțiune, aceasta era să nu mă tem de el și să-i dau șansa de a-mi arăta cine este. Aceasta m-a făcut să simt că este cu adevărat singura mea opțiune.

Privind înapoi, îmi dau seama, îmi dau seama că negarea și instinctul de a fugi de problemă nu erau decât primele stadii ale doliului, iar doliul este un proces. Dar am trecut prin toate etapele lui, de la: „Nu pot face asta” la: „În acest moment, el este bine, și la fel și eu”.

Atunci m-am liniștit și parcă s-a deschis o nouă portiță: am reușit să văd copilul pe care îl aveam așa cum era el, nu copilul pe care mi-aș fi dorit eu să-l am. Așa lucrurile au început să aibă un sens.

Despre argumentul pro-avort care spune că oricum acest copil va muri, irlandeza spune:

Când schimbăm cultura și ajungem să prețuim mai mult varietatea opțiunilor decât viața, întoarcem totul pe dos.

Sursa: National Right To Life News

Vă rugăm să ne sprijiniți trimițând mărturii
sau îndemnând persoanele cunoscute
care au trecut prin criză de sarcină să trimită mărturii la 101marturii@gmail.com

Mărturiile se vor publica la FemeiFericite.com sau AvorturiRegretate.ro
Numele și datele personale nu vor fi făcute publice decât la cerere.


Citește mai multe mărturii despre criza de sarcină


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button