criza de sarcină

A proteja prin lege copilul nenăscut nu e totul: Sprijinul pentru femei însărcinate a crescut mult în SUA

Un raport recent constată că, în anul 2022, cele 2.750 de centre de sprijin pentru femei însărcinate și familii din Statele Unite ale Americii au oferit servicii în valoare de aproape 370 milioane de dolari – de peste trei ori mai mult decât valoarea totală a sprijinului acordat în 2019 (de aproximativ 100 milioane de dolari).

Potrivit raportului, publicat de Charlotte Lozier Institute, sprijinul oferit a constat din servicii medicale (176 milioane de dolari), educaționale (peste 113milioane de dolari) și resurse materiale oferite tot cu titlu gratuit (78,5 milioane de dolari).

Raportul arată că centrele au avut peste 16 milioane de întruniri virtuale și în persoană cu beneficiarii lor.

Un exemplu de creștere majoră din 2019 până în 2022 e triplarea serviciilor materiale și a articolelor pentru copii gratuite livrate familiilor. Alte domenii de creștere au inclus numărul de participanți la programele de educație parentală și prenatală (cu 41% mai mulți) și a testelor pentru boli și infecții cu transmitere sexuală (cu 27% mai multe testări).

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În raport s-a constatat, de asemenea, o creștere de 18% a personalului plătit între 2019 și 2022 și o creștere de 26% a personalului medical plătit.

Un alt segment care a înregistrat creștere în perioada 2019-2022 au fost serviciile de inversare a avortului medicamentos. Acestea au înregistrat o creștere de peste două ori mai mare: cu 142%.

De asemenea, numărul centrelor care au și cămin maternal aproape s-a dublat (de la 24 la 46) între 2019 și 2023.

Peste 80% dintre centrele de resurse pentru femei însărcinate din SUA oferă și servicii medicale.

Raportul mai arată că rata de satisfacție a beneficiarilor acestor centre de sprijin pro-viață este extrem de ridicată, de 97%.

Michael New, cercetător la Charlotte Lozier Institute, a declarat pentru CNA că există o cerere mai mare de servicii de sprijin în sarcină după ce Curtea Supremă a Statelor Unite a anulat decizia din cazul Roe vs. Wade în iunie 2022, ceea ce a permis statelor să introducă legi care protejează viața copilului nenăscut.

Expertul a mai constatat și „o creștere a donațiilor”, precum și mai multă finanțare guvernamentală în unele state americane în urma deciziei istorice din 2022, ceea ce a contribuit la creșterea sprijinului oferit de aceste centre.

Cu alte cuvinte, a proteja prin lege viața copilului nenăscut nu este totul: trebuie create și politici sociale și instrumente de finanțare care să susțină copilul nenăscut, copilul născut și familia.

Descarcă raportul integral de aici.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button