Marşul pentru Viaţă

A fi pro-viață la… Casa Albă și la Premiile Grammy / Revista „Pentru viaţă” nr. 7 – Primăvara 2018

Faptul că Donald Trump a câștigat alegerile în 2016 și a devenit, din 20 ianuarie 2017, Președintele SUA, a fost o uriașă surpriză pentru mulți. Pentru mișcarea pro-viață a fost o surpriză să constate cât de pro-viață este cel care până în urmă cu un deceniu susținea avortul necondiționat.

Un motiv pentru care mi-am schimbat părerea este că soția unui prieten a rămas gravidă. El nu voia copilul. Dar mi-a spus apoi plângând că acest copil a devenit lumina ochilor lui și că este cel mai măreț lucru care i s-a întâmplat. Și acesta era un copil pe care nu și-l dorea în viața lui.

14 februarie 2011, Fox News

Dați-mi voie să fiu clar: sunt pro-viață […]. Nu am avut dintotdeauna aceasta poziție, dar am avut o experiență personală semnificativă, care mi-a deschis ochii cu privire la darul vieții […] De-a lungul timpului, cultura vieții din țara noastră a început să se transforme într-una a morții. Poate că cea mai importantă dovadă în acest sens este faptul că, de când Curtea Supremă a dat sentința în cazul Roe vs. Wade (liberalizarea avortul la cerere la nivel federal în SUA), cu 43 de ani în urmă, peste 50 de milioane de americani și-au pierdut șansa de a se mai bucura de oportunitățile oferite de țara noastră. Nu au mai avut niciodată șansa de a deveni medici, muzicieni, fermieri, profesori, soți, tați, fii și fiice. Nu au mai avut niciodată șansa de a-și aduce la contribuția la cultura acestei națiuni sau să adauge priceperea, viața, iubirea și pasiunea lor la fibrele din care se țese națiunea noastră. Ne lipsesc și le ducem lipsa.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

23 ianuarie 2016, Washington Examiner

Marșul pentru viață este foarte important. Către toți participanții – aveți deplina mea susținere!

27 ianuarie 2017, Tweet de susținere a Marșului pentru viață Washington 2017

Din păcate, sunt prea mulți oameni – atât în ​​Statele Unite, cât și în lume – care încă văd sindromul Down drept o scuză pentru a ignora sau a refuza dreptul la viață.

Acest sentiment este și va fi întotdeauna lipsit de judecată. Trebuie să fim vigilenți în apărarea și promovarea darurilor unice și speciale ale tuturor cetățenilor aflați în suferință.

Salutăm, de asemenea, eforturile membrilor familiilor îngrijitorilor, profesioniștilor din domeniul medical și avocaților care s-au dedicat pentru a se asigura că acești oameni extraordinari se bucură de vieți pline de iubire și de oportunități.

1 octombrie 2017, Declarație oficială despre luna octombrie ca „Luna conștientizării despre sindrom Down”

Adopția este o faptă care schimbă vieți și care afirmă viața, prin care se transmite mesajul că niciun copil din America — născut sau nenăscut — nu este unul nedorit și neiubit. Părinții adoptivi sunt agenți altruiști și iubitori ai planului pe care îl are Dumnezeu pentru viitorii lor copii. Ca Națiune, ne exprimăm sincera apreciere și recunoștință față de familiile care și-au deschis casa și inima pentru un tânăr, împărtășind-i darul prețios al familiei și al sprijinului pe parcursul întregii vieți.

31 octombrie 2017, Proclamarea oficială a lunii noiembrie 2017 „Luna Națională a Adopției”

Marșul pentru Viață este mișcare născută din dragoste: vă iubiți familiile; vă iubiți aproapele; vă iubiți țara; și iubiți fiecare copil născut sau nenăscut, deoarece credeți că viața este sacră și că fiecare copil este un dar prețios de la Dumnezeu.

Știm că viața însăși este cea mai mare minune. Vedem aceasta în ochii fiecărei proaspete mame care-și strânge la piept cu brațe iubitoare minunatul, inocentul și gloriosul nou-născut. Vreau să vă mulțumesc fiecăruia din cei prezenți astăzi aici sau pretutindeni în țară, care lucrează cu inimă mare și devotament neobosit pentru a se asigura că părinții primesc sprijinul iubitor de care au nevoie pentru a alege viața.

Datorită vouă, zeci de mii de americani s-au născut și și-au atins potențialul dăruit de Dumnezeu. Sunteți martorii în viață a Marșului pentru Viață din acest an, a cărui temă este „Dragostea salvează Vieți”.

19 ianuarie 2018, Discurs adresat Marșului pentru viață Washington 2018

Astăzi ne concentrăm atenția pe iubirea și protecția pe care o merită fiecare persoană născută sau nenăscută, indiferent de dizabilități, de gen, de felul în care arată sau de etnia sa. O mare parte din suferințele națiunii noastre – de altfel, și din cele ale planetei noastre – s-au datorat unor încercări greșite și rușinoase de a dezumaniza categorii întregi de persoane pe baza acestor caracteristici care nu se pot schimba. Nu putem permite ca această parte rușinoasă a istoriei să se repete sub alt chip și trebuie să fim deosebit de atenți pentru a proteja viața celor mai vulnerabili dintre noi. De aceea am proclamat Ziua Națională pentru Sanctitatea Vieții Umane: pentru a afirma adevărul că viața tuturor este sacră, că fiecare persoană este înzestrată cu demnitate și valoare inerente și că niciunei categorii de oameni nu li se poate refuza statutul de persoane umane.

Venerația pentru fiecare viață umană, una dintre valorile pentru care au luptat Părinții noștri Fondatori, definește caracterul națiunii noastre. Astăzi, aceasta ne determină să promovăm sănătatea femeilor însărcinate și a copiilor lor. Ne îndeamnă să ne preocupăm de mamele singure, de vârstnici și de cei infirmi sau cu dizabilități, de orfani și de copiii aflați în plasament. Ne obligă să ne preocupăm de epidemia consumului de opioide și să le oferim ajutor celor care se luptă cu bolile mintale. Aceasta ne dă curajul de a le lua apărarea celor slabi și neputincioși. Și aceasta contrazice ideea că valoarea noastră depinde de măsura în care suntem planificați sau doriți.

19 ianuarie 2018, Proclamarea oficială a zilei de 22 ianuarie 2018 „Zi Națională a Sanctității vieții umane”

Vicepreședintele Mike Pence

Foto: Casa Albă

Vicepreședintele Mike Pence participă de ani de zile la Marșul pentru viață din SUA. Acum o face și în calitate de Vicepreședinte al SUA.

Cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat vreodată – chiar mai bun și decât ceea ce mi se întâmplă în această seară – este faptul că, în urmă cu 31 de ani, m-am însurat cu fata viselor mele, o profesoară și o artistă care este totul pentru mine. Vă invit să o aplaudați pe minunata mea soție, Karen Pence!

Și, indiferent ce altă funcție voi mai deține vreodată, cea mai importantă slujbă pe care o voi avea vreodată va rămâne cea de T-A-T-Ă. Eu și Karen am fost binecuvântați cu cei mai minunați copii din lume: Charlotte, scriitoare, Audrey, studentă, și un locotenent din Marina SUA pe nume Michael J. Pence.

20 iulie 2016, Discursul de anunțare a candidaturii pentru vicepreședinte SUA

Mă smerește să mă aflu în fața voastră astăzi. Mă smerește să fiu primul vicepreședinte al Statelor Unite care are privilegiul de a participa la acest eveniment istoric.

Cu peste 240 de ani în urmă, părinții noștri fondatori au scris cuvinte care reverberează peste timp.

Au declarat de la sine evident și adevărat că toți suntem înzestrați de Creator cu drepturi inalienabile, printre care viața, libertatea și căutarea fericirii.

Acum 44 de ani, Curtea noastră Supremă de Justiție a întors spatele primului dintre aceste idealuri eterne.

Dar astăzi, la trei generații distanță, datorită vouă, tuturor, și zecilor și zecilor de mii care ne sunt alături la manifestații similare din toată țara, viața câștigă din nou în America.

Viața câștigă în America din mai multe motive.

Viața câștigă prin progresul constant al științei, care pe zi ce trece face lumină cu privire la începutul vieții. Viața câștigă prin generozitatea a milioane de familii adoptive care își deschid căminul și inima către copiii aflați în dificultate. Viața câștigă prin compasiunea îngrijitorilor și voluntarilor de la centrele de criză de sarcină și organizațiile confesionale care fac misiune în rândul femeilor din orașele țării.

Și viața câștigă prin sfatul de taină dintre mame și fiice, bunici și nepoate, dintre prietene care stau la taină cu o ceașcă de cafea la masa din bucătărie sau în campusurile universitare. Acolo se împărtășește adevărul. Acolo compasiunea biruie comoditatea. Iar speranța biruie disperarea.

Într-un cuvânt, viața câștigă în America datorită vouă, tuturor.

Așa că vă îndemn să nu vă lăsați. Dar așa cum stă scris: „Îngăduința voastră să se facă știută tuturor” (Filipeni 4, 5). Faceți cunoscută această mișcare pentru dragoste, nu pentru mânie. Faceți cunoscută această mișcare pentru compasiune, nu confruntare. Când e vorba de inimi, nimic nu e mai puternic decât îngăduința.

Cred că vom continua să cucerim inima și mintea acestei noi generații numai dacă ni se rupe inima pentru tinerele mame și copiii lor nenăscuți, și dacă fiecare dintre noi face tot ce poate pentru a ajunge la ei și a-i accepta așa cum sunt, cu generozitate, nu judecându-i.

Pentru a ne vindeca țara și a reinstaura o cultură a vieții trebuie să rămânem o mișcare care îi îmbrățișează pe toți, căreia îi pasă de toți și care arată respect pentru demnitatea și valoarea fiecărei persoane.

Pe zidurile Monumentului lui Jefferson sunt consfințite cuvintele celui de al treilea președinte al nostru, care ne-a pus în vedere, cu mult timp în urmă, să nu uităm că Dumnezeu ne-a dat viață și ne-a dat libertate.

Și fiți siguri, fiți siguri că, împreună cu voi, nu vom obosi, nu vom avea odihnă până când nu vom reinstaura o cultură a vieții în America pentru noi înșine și pentru posteritate. Mulțumesc și Dumnezeu să vă binecuvânteze!

27 ianuarie 2017, Discurs la Marșul pentru viață Washington 2017

Cu peste 240 de ani în urmă, părinții noștri fondatori au scris cuvinte care reverberează peste timp. Au declarat aceste adevăruri ca fiind evidente, au declarat că fiecare dintre noi este înzestrat de Creator cu anumite drepturi inalienabile, printre care viața, libertatea și căutarea fericirii.

Cu 45 de ani în urmă, SUA a întors spatele dreptului inalienabil la viață, dar odată cu aceasta a început și mișcarea noastră… o mișcare ce continua să cucerească inima și mintea oamenilor.

Să știți că, în acest marș al vostru în favoarea vieții, compasiunea, perseverența, activismul și rugăciunile voastre salvează vieți.

Actuala generație pro-viață să nu se îndoiască de faptul că îi suntem alături. Actualul președinte vă este alături. Și vă este alături și Cel Care a spus: „Înainte de a te fi zămislit în pântece, te-am cunoscut” (Ieremia 1, 5).

Prieteni, viața câștigă în America, fiindcă „Dragostea Salvează Vieți”.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, prin devotamentul și compasiunea voastră neîncetate, împreună cu majoritatea pro-viață in Congresul SUA și cu Președintele Trump la Casa Albă, cred din toată inima că vom reinstaura în centrul legislației americane recunoașterea statutului sacru al vieții.

19 ianuarie 2018, Discurs la Marșul pentru viață Washington 2018

Joy Villa: Alegeți viața!

Foto: Twitter

Cântăreața și compozitoarea americană Joy Villa, 26 ani, a purtat la Premiile Grammy 2018 o rochie cu totul specială. A fost o declarație pro-viață văzută de cel puțin cei 20 milioane de spectatori în direct ai spectacolului.

A apărut pe covorul roșu îmbrăcată într-o rochie Pronovias albă, de mireasă, pe care era pictat manual un copil nenăscut înconjurat de placentă, aceasta desenată în nuanțele curcubeului. Poșeta, albă și ea, a fost inscripționată cu mesajul „Choose Life” – „Alegeți viața!”.

Declarația ei a fost clară:

Sunt o femeie care susține viața. Anul acesta aleg să fac o declarație pe covorul roșu, așa cum fac întotdeauna. Totul pentru viață!

A explicat că s-a inspirat din propria viață pentru această ținută. S-a îndrăgostit la 19 ani, a rămas însărcinată la 20 de ani deși folosea contraceptive, iar tatăl copilului a început să devină violent. În criză de sarcină, nu a făcut avort ci a ales viața pentru copilul ei. A născut la 21 de ani și a încredințat fetița spre adopție:

Când am fost trântită de perete de către tatăl fetiței, pe când eram însărcinată, am știut că trebuie să găsesc o soluție reală. Fiica mea merita mai mult. Atunci am luat cea mai grea și mai importantă decizie din viața mea: am decis să nasc fetița și să o încredințez spre adopție unei familii iubitoare. Am pus viața ei mai presus de a mea. Acum am o relație care crește și care este minunată cu fiica mea, datorită deciziei de a alege viața

În SUA este legală și adopția deschisă, prin care mama biologică și părinții adoptivi stabilesc cum va fi legătura copilului adoptat cu mama biologică.

Desenul este inspirat de ecografia de la opt luni a fetiței ei.

Joy Villa susține adopția în criza de sarcină în fața avortului.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button