Marşul pentru Viaţă

5.000 de persoane la Marșul pentru Viață de la Praga

prague

Cea de a 17-a ediție a Marșului Național pentru Viață și Familie, care a avut loc la Praga pe 22 aprilie 2017, a scos în stradă 5.000 de participanți. Aceștia au purtat lozinci precum:

Copiii aduc speranță.

Combatem Legea Avortului.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Zdenka Rybova, lideră a mișcării pro-viață, a declarat pentru canalul de televiziune CTK:

Femeile nu fac avort pentru că asta își doresc. Sunt obligate de împrejurări, cum ar fi lipsa de interes a partenerului și grijile cu privire la viitor. Ne dorim o societate în care ne pasă unii de ceilalți.

Evenimentul a beneficiat de susținerea Președintelui Cehiei, a Conferinței Episcopilor Catolici și a Consilierului pentru Cultură al orașului Praga.

Avortul este permis pentru orice motiv până în săptămâna a 12-a de sarcină, iar pentru motive medicale este permis până în săptămâna a 24-a, cu acordul unei comisii medicale. Statistici recente citate de organizatori arată că, numai în 2015, în Cehia, a cărei populație numără circa 10,5 milioane, au avut loc 20.403 de avorturi. Numărul avorturilor este însă în scădere în ultimii cinci ani.

Organizatorii Marșului pentru viață România și Republica Moldova 2017 – „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine” au făcut public recent un top al țărilor în funcție de numărul total al avorturilor realizate de la liberalizare până în 2015, raportat la cifra actuală a populației. În acesta, Cehia este pe locul 16, iar România pe locul 2 în lume.

Sursa: Life News

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button