Marşul pentru Viaţă

25.000 de persoane la Marșul pentru viață 2019 din Mexic

Sâmbătă, 18 mai 2019, 25.000 de persoane au manifestat în Capitala Mexicului, Ciudad de Mexico, la a opta ediție a Marșului pentru viață din această țară.

Evenimentul a fost organizat de Pasos Por la Vida („Pași pentru viață”) și s-a bucurat de participarea unor parlamentari din patru partide politice.

Participații au cerut retragerea inițiativelor legislative curente care propun eliminarea protecției juridice a copiilor nenăscuți. Ei mai cer respect și protecție pentru viață de la naștere și până la moartea naturală.

În Mexic, o federație de 31 de state, avortul este permis numai în caz de viol sau pericol pentru sănătatea mamei. 14 state permit avortul și în caz de malformații grave ale fătului, iar statul Yucatan permite avortul la cerere dacă mama a născut deja cel puțin trei copii. În capitala Ciudad de Mexico, avortul la cerere este legal până la 12 săptămâni de sarcină.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Surse: 24 Horas, Facebook


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button