Marxism cultural

200.000 de polonezi celebrează în stradă Centenarul independenței Poloniei

Peste 200.000 polonezi în stradă, la Varșovia, de Ziua Națională, celebrând centenarul redobândirii independenței, scrie pe Facebook jurnalistul Gelu Trandafir.

La 11 noiembrie 2018 s-au împlinit 100 de ani de la încheierea Primului Război Mondial. La Paris a avut loc o ceremonie comemorativă la care au participat președinți de state, ocazie cu care președintele Macron a spus că naționalismul subminează Uniunea Europeană.

Între timp, Polonia serba la ea acasă 100 de ani de independență printr-o manifestație masivă de reafirmare a identității naționale. Au participat 200.000 de polonezi, conform cifrelor poliției.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Aceasta i-a făcut pe jurnaliștii de la Bloomberg să comenteze malițios că vocea Poloniei nu numai că falsează în concertul Uniunii Europene, ci chiar cântă o altă melodie. Mass-media de mainstream europeană nu a ezitat să prezinte drept realitate fake news-ul că la Varșovia partidul de guvernământ ar fi defilat braț la braț cu extrema dreaptă.

În mediile online poloneze au apărut meme care comentează:

„Polonezii care au luptat cu naziștii pentru independența Poloniei nu se așteptau să fi numiți «naziști» la sărbătorirea independenței Poloniei.”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button