valorile familiei

20 iunie – Mobilizare pentru familie la Roma: „Să ne protejăm copiii”

logo_comitato-1024x668

Astăzi, 20 iunie, în piața San Giovanni din Roma, la ora 15, va avea loc manifestația „Să ne protejăm copiii”

Promovată de comitetul „Să ne protejăm copiii”, manifestația îl are drept portavoce pe profesorul Massimo Gandolfini.

Cu ocazia conferinței de prezentare, acesta a declarat:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Vrem să promovăm drepturile copilului de a crește împreună cu o mamă și un tată, vrem să protejăm familia naturală de repetatele atacuri la care este supusă de Parlament, vrem să ne protejăm copiii de propaganda teoriei genului ce este promovată în școli pe ascuns, într-un mod îngrijorător. Facem un apel la mobilizarea națională a tuturor persoanelor de bună credință, catolici și laici, credincioși și necredincioși, pentru a se opune înaintării proiectului de lege Cirinnà, ce reprezintă încoronarea ideologiei genului, în care se legitimează practica mamelor surogat Vom fi cu toții în piața San Giovanni din Roma, coalizați pentru protejarea familiei și a persoanelor fără apărare, pornind de la copii.

Manifestarea va fi în favoare căsătoriei, a familiei formată dintr-un bărbat și o femeie, a copilului care are dreptul să aibă o mama și un tată, evitând să sufere deja de la grădiniță din pricina propagandei ideologiei genului.”

Puternic contestată și de Biserica Catolică, propunere a senatorului PD Monica Cirinnà, legea Cirinnà dorește legalizarea „căsătoriilor” între persoane de același sex.

„Trebuie să avem toți aceleași drepturi pentru a tea conviețui mai bine. Familiile formate din doi bărbați sau din două femei sunt exact așa cum este familia mea heterosexuală, cu patru copii”, susține Monica Cirinnà.

Un alt proiect de lege controversat este cel al senatorului PD Fedeli care, în caz că va fi aprobat, ar introduce obligatoriu în școli educația de gen, aceasta înseamnând că homosexualitatea va fi prezentată copiilor ca fiind un lucru normal.

În sfârșit, proiectul de lege Scalfarotto împotriva homofobiei ar introduce pentru prima dată în istoria jurisprudenței italiene infracțiunea de „homofobie”, în fapt, fără a defini condițiile legale. În prezent, nicio lege din Italia nu  definește noțiunea de homofobie și niciun judecător nu a mai definit ce este homofobia. Riscul este ca definiția acestui concept să fie lăsată la latitudinea individuală a judecătorului, în conformitate cu sentimentele sale personale și viziunea sa personală asupra lumii.

Reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române din Italia se opun, de asemenea, propunerii politicianului italian Monica Cirinnà și își vor trimite asociațiile în stradă pentru a protesta împotriva acestei legi.

„Voluntarii asociației San Lorenzo dei Rumeni vor ieși sâmbătă în stradă pentru că ne îngrijorează aprobarea legii Cirinnà de legalizare a căsătoriilor gay și mai ales a folosirii unei mame surogat în cazul adopțiilor de copii din cuplurile homosexuale”, a declarat părintele Gabriel Popescu, consilier social al Episcopiei Ortodoxe Române din Italia.

Părintele Gabriel Popescu dezaprobă inclusiv actualele proiecte educative de luptă împotriva discriminării, despre care afirmă că îndeamnă tinerii să își nege orientarea sexuală firească.

„Aceste proiecte încurajează orice tip de comportament sexual și pune semnul egal între toate formulele a ceea ce înseamnă familie”, a mai completat părintele Gabriel Popescu.

Aceste proiecte, mai susține consilierul Episcopiei Ortodoxe Române din Italia, ar trebui să educe tinerii să respecte fiecare persoană indiferent de condițiile fizice sau sociale: dizabilități fizice, obezitate, rasă, religie, fără a fi victime ale actelor de violență, insulte sau alte forme de discriminare.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button