valorile familiei

Dep. Matei Dobrovie propune instituirea unei Zile Naționale a Familiilor Numeroase

de Redacția Stiripentruviata.ro

Deputatul Matei Dobrovie a propus instituirea unei Zile Naționale a Familiilor Numeroase.

„Familiile numeroase contribuie la dezvoltarea echilibrată, la susținerea natalității și la redresarea demografică a oricărui stat, ocupându-se de îngrijirea și educarea viitoarelor generații de forță de muncă”, a explicat el pe contul personal de Facebook.

Deputatul a propus ca ziua să fie marcată anual în data de 28 octombrie, când în calendarul ortodox sunt cinstiți Sfinții Mucenici Terentie și Neonila, soția sa, și pe cei șapte fii ai lor.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„În anul 2020, proclamat de Patriarhia Română drept Anul omagial al pastorației părinților și copiilor, este binevenită o inițiativă de celebrare a familiilor numeroase care să marcheze importanța pe care statul o acordă familiilor cu mai mulți copii și care să recunoască oficial contribuția lor la progresul societății și al economiei”, a mai afirmat Matei Dobrovie.

Deputatul a inițiat și un proiect de lege care cuprinde mecanisme de acordare de facilități pentru familiile numeroase. Proiectul beneficiază de susținerea unor parlamentari din tot spectrul politic.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button