autismdizabilităţi

2 aprilie 2017: Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului la București

autism-2

La 2 aprilie 2017, Ziua mondială de sensibilizare față de autism se află la cea a zecea ediție, fiind marcată la nivel mondial, cu scopul de a dinamiza eforturile de promovare a unei mai bune înțelegeri a autismului și de a crește nivelul de informare al publicului larg privind nevoile speciale ale persoanelor cu autism și ale familiilor acestora.

La București a avut loc un marș de susținere a persoanelor cu autism (foto sus).

„De zece ani, comunitatea internațională marchează Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, iar Guvernul României s-a alăturat în mod firesc acestui gest normal de solidaritate. Copiii și persoanele adulte care suferă de această tulburare au nevoie de atenție și înțelegere. Sunt oameni valoroși, dar diferiți, care au nevoie de susținerea noastră, a tuturor, pentru a se integra în școală, în societate și pentru a avea o viață independentă”, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Potrivit unui comunicat al Executivului, Guvernul se va alătura, și în acest an, instituțiilor din România și comunității internaționale care marchează Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului. Astfel, duminică, începând cu ora 20.00, Palatul Victoria va fi iluminat în albastru, în semn de solidaritate cu persoanele afectate de această tulburare și, totodată, de susținere a demersurilor făcute pentru înțelegerea, cunoașterea și tratarea acestei afecțiuni, se mai arată în comunicat.

Și Palatul Cotroceni va fi iluminat în albastru duminică, în intervalul orar 20,00 – 6,00, cu prilejul Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului.

„Cu această ocazie, în semn de solidaritate cu persoanele diagnosticate cu această afecțiune, Administrația Prezidențială participă la Campania Light It Up Blue (Aprinde-l în albastru), alăturându-se demersurilor societății civile și organizațiilor profesionale. Astfel, Palatul Cotroceni va fi iluminat, în această seară, în albastru, în intervalul orar 20.00 – 6.00”, a anunțat Administrația Prezidențială.

Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului se marchează începând cu anul 2007 pe 2 aprilie, dată stabilită de Adunarea Generală a Națiunilor Unite.

Surse: Active News, Facebook

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button