valorile familiei

13 țări latino-americane resping uniunile între persoane de același sex

de Sofia Vazquez-Mellado, LifeSiteNews, 17 iunie 2014

La Adunarea Generală a Statelor Americane, organizată la Asuncion, în Paraguay, multe state latino-americane au respins recomandările de aprobare a uniunilor între persoane de același sex.

Dezbaterea a început după ce Brazilia a prezentat o propunere care le cerea tuturor statelor membre ale adunării să „evite intervenția în viața particulară” a „homosexualilor, bisexualilor și transexualilor”. Treisprezece țări din cele 34, printre care și Paraguay, și-au exprimat rezerve față de propunere, temându-se că aceasta ar putea duce la legalizarea uniunilor între persoane de același sex.

SUA și-a declarat „sprijinul decisiv” pentru rezoluție, alături de 20 de alte țări.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Cu toate acestea, Sonia Vera, președintele a organizației boliviene Life and Health, afiliată la organizația internațională pentru-viață Human Life International, a declarat pentru LifeSiteNews că numărul de țări care și-au exprimat rezerva este unul „istoric”.

Aceasta poate și pentru că pe 2 și 3 iunie, cu doar câteva zile înaintea adunării, locuitorii Capitalei paraguayene, Asuncion, au organizat un marș în fața sălii în care urma să aibă loc evenimentul, pentru a cere Organizației Statelor Americane (OAS) „să apere viața și familia”.

Într-un comunicat de presă, organizatorii marșului spun: „Paraguayenii se opun acestor documente, care vor afecta nu doar familiile din țara noastră, ci și pe cele de pe întregul continent”.

O declarație comună a Conferinței Episcopilor Catolici din Paraguay, a Asociației Pastorilor Evanghelici din Paraguay și a Asociației Bisericilor Evanghelice din Paraguay a mai cerut Organizației Statelor Americane „să susțină căsătoria dintre bărbat și femeie drept unica aprobată de Dumnezeu” și familia ca „nucleu de bază al societății”.

Grupările menționate au mai cerut ca „dreptul la viață să fie respectat de la concepția în pântecele matern și până la moartea naturală”.

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

În măsura posibilităților dumneavoastră, vă rugăm să sprijiniți financiar acest sait.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button