Să revendicăm curcubeul ca simbol străvechi: al judecăţii pe care Dumnezeu o face păcatului, dar şi al harului pe care El îl oferă omului

LifeSiteNews.com, 25 iulie 2017

Un creştin evanghelic atrage atenţia că, deşi a fost recent confiscat de un curent ideologic care îl prezintă ca simbol al „diversităţii”, curcubeul este la origine un simbol biblic: al judecăţii pe care Dumnezeu o face păcatului, dar şi al harului pe care El îl oferă omului care este deschis spre primirea acestuia. Într-adevăr, adevărata diversitate nu se poate naşte dintr-o „însoţire” a celor similari, ci poate apărea în mod autentic şi firesc doar în sânul familiei naturale, unde este fundamentată pe complementaritatea bărbat-femeie.

Unul din simbolurile universal-umane a fost confiscat şi trebuie revendicat, afirmă australianul Ken Ham, preşedinte şi fondator al Muzeului Creaţiei (Creation Museum) şi al proiectului Ark Encounter din SUA. Acesta a scris de curând pe pagina sa de Twitter:

Creştinii trebuie să-şi revendice din nou curcubeul, aşa cum facem şi noi @ArkEncounter – curcubeul este al lui Dumnezeu – El l-a desemnat ca dovadă a legământului Său cu omul după Potop.

Organizaţia creştinilor evanghelici din care Ham face parte a întemeiat la Petersburg, în statul american Kentucky, Creation Museum („Muzeul Creaţiei”), care aspiră deopotrivă să fundamenteze ştiinţele naturii pe baze creaţioniste şi să evoce istoria lumii bazându-se pe naraţiunea biblică.

Un proiect adiacent este parcul tematic educativ Ark Encounter, o reconstrucţie exactă a Arcei lui Noe, singura ambarcaţiune care a supravieţuit Potopului, fiind făcută după sfatul dat de Domnul lui Noe, cu dimensiunile de 155 de metri lungime, 26 metri lăţime şi 15,5 metri înălţime.

Despre curcubeu, care apare în naraţiunea biblică despre Potop, Ken Ham a mai scris pe Twitter:

Ca şi creştini, trebuie să revendicăm curcubeul drept ceea ce a fost dintotdeauna şi să îi învăţăm pe tinerii noştri adevărata lui semnificaţie.

În acest scop, replica în mărime naturală a arcei este luminată noaptea în culorile curcubeului, pentru a aminti semnificaţia acestuia în Biblie, de  chezăşie a promisiunii făcute de Dumnezeu către Noe şi către lume după Potop că nu va mai pierde lumea pentru răutatea şi păcatul oamenilor.

Cele două locaţii se bucură de peste 10.000 de vizitatori pe zi, atraşi de interactivitatea proiectelor şi de diversitatea programelor educative desfăşurate aici, pentru toate vârstele şi gusturile: grădină zoologică, salturi cu tiroliana, observator astronomic, reconstituiri la scară ale Turnului Babel şi Templului din Ierusalim şi multe altele.

Ken Ham scria şi în 2007 că, deşi curcubeul a fost recent confiscat de cei care se mândresc cu păcatul, el este de fapt semnul judecăţii pe care Dumnezeu o face păcatului, dar şi un semn al promisiunii Lui de a dărui, în locul judecăţii, harul – pentru cei care vor să îl primească, am adăuga noi.

Organizaţia confesională care patronează cele două demersuri muzeale a publicat şi When You See a Rainbow, o carte pentru copii care le explică celor mici această simbolistică pe înţelesul lor.

 


DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , , , ,


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.comStiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.