avortstudii şi cercetări ştiinţifice

Noi studii științifice contrazic argumentele susținătorilor avorturilor

Suporterii avortului au susținut în mod frecvent că legile restrictive referitoare la avort conduc la rate crescute de mortalitate maternă. Dar un studiu nou coordonat de MELISA Institute și publicat în British Medical Journal (BMJ) a demontat acest mit în mod ferm.

Mai mult de 10 ani, MELISA Institute s-a aliat cu o întreagă echipă internațională de cercetători pentru a examina rata mortalității materne în 32 de state mexicane. 18 state au legi care să protejeze viața celor nenăscuți în orice circumstanță, în timp ce 14 aveau legi mai indulgente.

Scopul studiului era să determine impactul legilor avortului asupra mortalității materne. Ceea ce pare șocant pentru unii cititori este că în statele mexicane cu legi de interzicere a avortului există cu „23% mai puține situații de mortalitate maternă și cu 47% mai puține situații de mortalitate în urma complicațiilor unui avort. ‟

MELISA Study

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Pentru experții implicați în studiul MELISA, rezultatul nu a fost o surpriză. Dr. John Thorp, obstetrician și ginecolog și cercetător de la University of North Carolina at Chapel Hill, a citat studii realizate în Chile și SUA care arată rezultate asemănătoare. Dacă legislația de interzicere a avortului îmbunătățește cu adevărat sănătatea maternă, ce factori măresc mortalitatea maternă? „Accesul la îngrijirea prenatală, asistare calificată la naștere și îngrijirea obstetricală de urgență‟ sunt cei mai importanți factori, conform Dr. Joseph Stanford de la Universitatea of Utah.

Alți factori includ „deosebiri în ceea de privește nivelul educației femeilor, rata fertilității, violența împotriva femeilor, sărăcia, malnutriția, expunerea la boli contagioase în timpul vârstei fertile a femeilor.‟ Nivelul mai ridicat de sărăcie și nivelul scăzut de educație sunt printre factorii cei mai semnificativi ai ratei crescute ale mortalității materne.

MELISA Study 2

Traducere: Gabriela Mistreanu

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie și de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteți afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button