avortcriza de sarcinărevista preseirevista presei interne

Plenul Senatului a respins L255/2023 prin care se urmărește facilitarea cât mai mult a avortului

În 30 mai 2023 s-a dezbătut în plenul Senatului L255 prin care se urmărește facilitarea cât mai mult a avortului la cerere prin oferirea gratuității avortului (plata urmând a fi făcută de Casa Națională de Asigurări de Sănătate) în cazul avorturilor la cerere efectuate de către minore, femei fără venituri salariale și femei care depun o plângere că au fost victimele unei infracțiuni sexuale în urma căreia au rămas însărcinate (fără ca plângerea să fie încă soluționată în justiție).

Plenul Senatului a votat pentru respingerea L255. Va urma dezbaterea L255 în comisiile Camerei Deputaților și în plenul Camerei Deputaților.

Dacă în Camera Deputaților se va vota ca la Senat, L255 va fi respinsă. Dacă în Camera Deputaților L255 va fi aprobată, L255 va fi adoptată (conform articolului 75 din Constituția României, în acest caz decizia Camerei Deputaților rămâne definitivă și L255 este adoptată de Parlament).

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button