avort

O tânără a refuzat să-și avorteze copilul după ce a văzut ecografia 3D


15 ianuarie 2013 Stiri Ortodoxe
O mamă din Marea Britanie a ignorat sfatul de a-și avorta copilul afectat de un handicap grav, după ce l-a văzut prin intermediul acestei scanări 3D. Imaginea uimitoare a convins-o pe Katyia Rowe să sfideze avertismentele medicilor și să meargă până la capăt cu nașterea.
O scanare la trei luni arată că totul este în regulă, dar o scanare la 20 de săptămâni a arătat complicații. După teste suplimentare, medicii au anunțat-o pe Katyia că creierul copilului nu s-a format în mod corespunzător și el se va naște cu un handicap grav.

Cuplul din Telford, Shrops, a fost avertizat de către experții de la Spitalul de Copii din Birmingham că fiul lor nu ar putea merge sau vorbi și ar avea nevoie îngrijire continuă.
Din păcate, copilul a supraviețuit doar nouă ore după ce a venit pe lume. Cu toate acestea, Katyia nu-și regretă decizia, pentru a putut să-și țină fiul în brațe.
„Ar fi trebuit să fac mai multe ecografii, pentru ca medicii să-și dea seama exact de gravitatea malformațiilor, însă când l-am văzut jucându-se în burta mea, mi-am dat seama că nu-i pot refuza dreptul la viață. Dacă putea zâmbi și se putea juca, atunci merita să se bucure de viața care îi era rezervată. Doar pentru că viața lui urma să fie scurtă sau diferită, asta nu însemna că nu merita să aibă parte de ea”, și-a explicat tânăra de 26 de ani hotărârea.
Sursă: Ortodoxnews
Părinții i-au dedicat baiețelului lor Lucian, care a trăit doar nouă ore, un blog.

Articole pe aceeași temă: LifeSiteNews, Dailymail.co.uk.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button