Marxism cultural

UPDATED. Marșul „Dumnezeu nu face politică” și Forumul „Aleg drepturi egale”

15000617_1779049635676990_6851582575403877204_o

UPDATE: VIDEO. Marșul „Dumnezeu nu face politică”

ȘTIREA INIȚIALĂ: Sâmbătă, 19 noiembrie 2016, la București au loc două evenimente corelate: Marșul „Dumnezeu nu face politică” și Forumul „Aleg drepturi egale”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Marșul Marșul „Dumnezeu nu face politică” are loca la Piața Romană, începând de la ora 14.oo.

Este organizat de ONG-urile MozaiQ și TRANSform, de promovare a culturii LGBT, și este prezentat pe Facebook astfel:

Ai tot auzit în ultima vreme despre Coaliția pentru Familie și despre încercarea lor de a modifica Constituția și a interzice căsătoriile gay. Pe diverse canale, reprezentanții acestora îți vorbesc despre “familie tradițională”, “valori strămoșești” sau credință. Politicienii li s-au alăturat cu voioșie. În ce societate ne dorim să trăim, una în care diferite grupuri sunt marginalizate și demonizate, sau într-o societate deschisă, în care ne respectăm reciproc și ne prețuim ca cetățeni egali în fața legii?

Pe 19 noiembrie, vino alături de noi în Piața Romană (colț cu str. Căderea Bastiliei) pentru a spune răspicat #SusținLGBT și a transmite un semnal politicienilor care se află săptămânile acestea în campanie electorală, că drepturile omului nu sunt negociabile și că separația dintre stat și Biserică este un principiu constituțional de bază. Politicienii au datoria să asculte toate grupurile din societate și să îi reprezinte pe toți cetățenii așa cum se cuvine.

Indiferent dacă ești sau nu atașată cauzei LGBT, te așteptăm alături de noi pentru că atunci când drepturile unor cetățeni sunt puse sub semnul îndoielii, drepturile fiecăruia dintre noi sunt în pericol. Astăzi e vorba despre comunitatea LGBT, însă la fel de bine mâine poate fi despre drepturile reproductive ale femeilor, despre divorț, modificarea legislației penale sau a sistemului de taxare. #SusținLGBT

 

Citește și Forumul creștinilor LGBT din 2017 va avea loc la București. În 2016 a fost la Chișinău

Citește și Biserica ortodoxă cipriotă își va face propria rețea educațională, bazată pe morala creștină, iar activiștii LGBT cheamă în judecată ahiepiscopul pentru incitare la ură

 

Forumul „Aleg drepturi egale” are loc de la 16.30 la Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC) și se prezintă după cum urmează:

MozaiQ, TRANSform și Lindenfeld vă invită la Forumul electoral “Aleg Drepturi Egale”, o întâlnire cu candidații la alegerile parlamentare din București, sâmbătă, 19 noiembrie, de la ora 16:30 la MNAC.

În cadrul Forumului, candidații înscriși la alegerile parlamentare 2016 vor putea să își prezinte platforma și propunerile electorale privind prioritățile pentru trei comunități minoritare din București: comunitatea romă, a femeilor [1] și a persoanelor LGBT. Fiecare comunitate are alocată o secțiune de 30 de minute, moderată de către o organizație non-guvernamentală reprezentativă.

Organizațiile non-guvernamentale partenere ce vor asigura moderarea fiecărei secțiuni sunt: Centrul Romilor Romani Criss, MozaiQ, Centrul Filia.

În acest moment au confirmat participarea: Remus Cernea (independent), Petre Florin Manole (PSD) [2], Vișinel Bălan (independent) [3].

***Proiectul ”Equality Campaign ’16 – Advocacy LGBT pentru alegerile locale și parlamentare din 2016” este implementat de către Asociația Lindenfeld împreună cu partenerii Asociația TRANSform și Community Voices Heard (SUA), cu sprijinul Asociației MozaiQ LGBT. Proiect realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, un program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation și Trust for Civil Society în Central and Eastern Europe.

Nota redacției:

[1] Referitor la structura pe sexe a populației din regiunea București-Ilfov, cele mai recente date de la Institutul Național de Statistică arată că femeile nu sunt o minoritate în această regiune. Dimpotrivă, reprezintă o majoritate de 53% din populație:

populatia-minoritara-feminina

[2] Petre Florin Manole este membru CNCD nominalizat de PSD.

[3] România pe bune/Vișinel Bălan și Visinelbalan.ro

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button