avort

La 41 ​de ani de la sentinț​a​ Roe vs​.​ Wade, mii de oameni din S​UA ​participă la marșuri pro-viață

 stop

de Kirsten Andersen, WASHINGTON, 22 ianuarie 2014 

Pe data de 22 ianuarie 1973 a fost emisă istorica sentință „Roe vs Wade” care a deschis calea celor circa 50 de milioane de avorturi realizate în SUA din acel moment și până în zilele noastre.

Astăzi, sute de mii de activiști pro-viață participă în Wasinghton la cel de-al 40-lea marș pentru viață, așa cum o fac an de an.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

marsÎnsă, mii de oameni, care nu au putut călători la Washington, s-au adunat peste week-end în orașele în care locuiesc sau în capitalele statelor, pentru a organiza marșuri și mitinguri ce au avut ca scop interzicerea avorturilor.

În Fort Wayne, Indiana, peste o mie de oameni s-au adunat în sprijinul copiilor nenăscuți, inclusiv Angela Minter, directoarea executivă a organizației Sisters for Life, care s-a confesat mulțimii, spunând că înainte de a deveni studentă deja avortase doi copii pe care-i concepuse cu iubitul ei din liceu.

Când a rămas însărcinată pentru a treia oară, în timpul primului an de facultate, ea era pregătita să facă un al treilea avort, însă tatăl ei a aflat la timp despre intenția ei.

„Mi-a spus: << Nu ucide copilul>>”, relatează Minter. „Aveam nevoie să aud asta de la tatăl meu.” Minter și prietenul ei s-au căsătorit și li s-a născut o fiică, Erin, care este acum în vârstă de 28 de ani, precum și încă alți doi copii.

angela_w_daughter
Angela Minter și fiica ei

Câțiva ani mai târziu, Minter a spus mulțimii că tatăl ei, care a obiectat atât de puternic la decizia ei de a avorta – a mărturisit că odinioară a îndemnat-o pe mama ei să facă un avort. Însă procedura avortului nu a avut succes iar copilul a supraviețuit. Supraviețuitoarea avortului? Angela însăși, care și-a dedicat cariera pentru susținerea femeilor însărcinate și încurajarea lor în a alege viața.

În Louisiana, tema marșului care a avut loc sâmbătă a fost „Adopția: Puterea posibilității”, promovând adopția drept o alternativă a avortului.

Evenimentul a inclus discursuri ale senatorilor republicani David Vitter și Bill Cassidy. De asemenea, au fost prezenți o serie de legiuitori de stat și un candidat pentru Senatul Statelor Unite, Robert Maness.

„Voi veți fi cei care veți impune interzicerea avortului în America”, a spus Vitter, adresându-se mulțimii de suporteri, în cea mai mare parte tineri. „Este la latitudinea voastră să schimbați inimile și mințile prietenilor, colegilor, vecinilor pe care îi aveți.”

Senatorul a mărturisit că este mândru de faptul că gemenii săi, în vârstă de șaptesprezece ani, sunt în drum spre Washington D.C. pentru a participa la Marșul național pentru Viață și că tinerii pro-viață reprezintă „liderii pe care ne bazăm”.

În Arkansas, pentru al 36-lea an consecutiv, mii de cetățeni pro-viață au mărșăluit duminică, în zona Capitoliului. În contrast cu furtunosul marș din Louisiana, marșul din Arkansas a fost sobru, participanții încercând să reprezinte victimele avortului – copiii nenăscuți care nu pot glăsui.

Wayne Mays, președinte al asociației Dreptul la Viață din Arkansas, a declarat pentru KATV: „Noi manifestăm în mod pașnic, cu respect, în tăcere, deoarece o facem în numele copiilor nenăscuți.”

Mai multe sute de demonstranți s-au luptat cu vântul rece și vremea umedă din Iowa, pentru a participa la Marșul pentru Viață din Midwest. Jennifer Bowen de la Asociația Dreptul la Viață din Iowa, a declarat pentru WOI – TV: „Există informații despre marșurile de pe Coasta de est și Coasta de vest, dar ce se întâmplă aici, în Midwest? Mulți oameni nu-și pot permite să călătorească, astfel că am vrut să le dăm posibilitatea să vină aici și să manifeste pentru viață.”

Bryan Kemper de la asociația Stand True Pro-Life Outreach a anunțat că vremea rece de iarnă, nu reprezintă un factor de descurajare pentru activiștii pro-viață, relatând postului de televiziune WOI–TV: „Noi trebuie să organizăm acest meeting indiferent de condițiile exterioare. E timpul să înceteze această practică. Timp de 41 de ani au fost uciși copiii nenăscuți.”

Sute de manifestanți în Green Bay, Wisconsin, au afișat aceeași dârzenie, înfruntând străzile înzăpezite, de la Tribunalul Brown County către Catedrala Sf. Francis Xavier. Publicația Green Bay Press a informat că mulți dintre manifestanți, în timp ce mărșăluiau, afișau deasupra capului rame de fotografii care nu conțineau vreo imagine, dorind să evoce astfel oamenii ale căror vieți au fost curmate în urma avortului.

„Nu ne propunem să condamnăm oameni, să-i judecăm, ci dorim să luăm poziție pentru viață”, declara mulțimii Episcopul romano-catolic, David Ricken de Green Bay. Episcopul speră ca evenimentul să încurajeze noua generație de a spune „da” vieții, din momentul conceperii până în momentul decesului natural.

 

Sursă: LifeSiteNews

Traducere: Elena Jurcă

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button