avort

E nevoie de o mișcare pro-viață în societatea noastră! O nouă ediție „40 de zile pentru viață” la final

40-zilelafinal

Cultura Vieții, 11 noiembrie 2016

Campania 40 de Zile pentru Viață, ajunsă la cea de-a treia ediție în Cluj-Napoca și Năsăud și la a doua ediție în București s-a încheiat în data de 6 noiembrie. O primă ediție cu totul specială a avut loc la Gherla, unde campania a mobilizat și a unit întreaga comunitate creștină. Într-una din zile, la Cluj, campania a beneficiat și de prezența IPS Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului (foto jos).

20161022_073750_resize

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Creștinii clujeni aparținând diferitelor denominațiuni care au vegheat în aceste patruzeci de zile în fața Clinicii de Ginecologie I s-au reunit duminică, după ultima oră de veghe și rugăciune, pentru a petrece împreună un timp de comuniune și de împărtășire a experiențelor trăite în acest timp binecuvântat.

dsc_0182_resize-1

Pr. prof. dr. Stelian Tofană (foto sus) a participat la evenimentul final al campaniei pentru a-i încuraja pe „misionarii vieții”, cărora în urmă cu un an le atribuia acest statut și această denumire. Discursul său amintește de necesitatea de a fi niște eroi ai societății noastre, dar și despre numărul mic de astfel de luptători, precum și despre necesitatea ca fiecare confesiune creștină să își asume această luptă pentru valori.

„Promotorii, luptătorii pentru viață”, așa cum însuși părintele îi numește, sunt niște „nebuni pentru Cristos” (1 Corinteni 4,10) care au vegheat douăsprezece ore, zilnic, timp de patruzeci de zile, rugându-se pentru încetarea avorturilor în orașul lor. Aproximativ 500 de suflete s-au unit, în această toamnă, la Cluj-Napoca, pentru a sta în stradă cu scopul de a fi mărturie pentru o întreagă societate și de a apăra demnitatea vieții umane. Ei au fost susținuți de prezența liderilor religioși; atât Înaltpreasfinițitul Andrei Andreicuț, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, cât și Preasfințitul Florentin Crihălmeanu, Episcop Greco-Catolic Eparhial de Cluj-Gherla au fost prezenți la veghe, pentru a binecuvânta această acțiune. Alături de veghea pașnică, postul și rugăciunea care sunt elementele spirituale fundamentale ale campaniei, mesajele răspândite au avut scopul de a promova adevărata valoare a vieții și de a trage un semnal de alarmă referitor la faptul că avortul nu poate fi niciodată o soluție.

„Suntem prezenți fizic în stradă pentru veghe și rugăciune, pentru a implora bunătatea divină în fața unei probleme din ce în ce mai grave. Dar suntem prezenți în stradă și pentru a răspândi adevărul despre viață, pentru a fi măturisitori ai acestui adevăr”, a declarat Cristina Șona, coordonatorul local al campaniei. „În acest an, echipa de organizare a fost formată din tineri, majoritatea studenți, ceea ce ne arată încă o dată că există speranță; există eroi pentru viață gata să înfrunte societatea și cultura noastră.”

„Misionarii vieții invadează Clujul”, avertiza, în prima zi de campanie, un mesaj scris cu cretă pe trotuarul care duce spre Clinica de Ginecologie I. Încă o dată, lupta pentru viață s-a dat pe tărâmul conștiinței și al sufletului, căci trecătorii au reacționat la mesajele voluntarilor. Fie că vorbim despre încurajări, fie că ne referim la critici, simpla reacție arată faptul că societatea își ridică un semn de întrebare. Vedem acest lucru și din faptul că tot mai multe orașe sunt inspirate de aceste campanii care apără viața. Ediția din primăvara anului viitor își propune să reunească și mai multe orașe românești în lupta pro-viață. O luptă care va fi lungă și grea; dar cei care și-o asumă perseverează în datoria lor de a clădi o cultură a vieții.

Pentru toți cei care doresc să aducă o schimbare în orașul lor printr-o nouă campanie, pentru toți cei care îndrăznesc să facă un mare pas de credință, organizatorii vă stau la dispoziție pentru informații, sfaturi și pregătire: veghe40dezile@gmail.com/ și www.facebook.com/40dezilepentruviata

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button