educaţie sexuală

Educație sexuală de la clasa întâi: Părinții își retrag copiii de la școlile publice din Ontario

Thorncliffe_810_500_55_s_c1

Toronto, 14 august 2015 (LifeSiteNews) – Asociațiile de părinți din Canada estimează că până la 20.000 de copii vor fi retrași de la școlile publice din provincia canadiană Ontario în toamna care vine, din cauza agendei radicale de educație sexuală introdusă de guvernul liberal, în ciuda protestelor publice și a opoziției acerbe a părinților.

Aceasta ar putea conduce la pierderea a cel puțin 1.000 de posturi din învățământ la nivelul provinciei.

Criticii programei de educație sexuală spun că aceasta violează inocența copiilor promovând agresiv învățături ofensive din punct de vedere moral și periculoase din punct de vedere fiziologic.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

La clasa întâi copiii sunt învățați ce înseamnă relațiile sexuale consensuale, la clasa a treia ce este homosexualitatea, în clasa a șasea li se vorbește despre masturbare, iar într-a șaptea despre sexul oral și anal. Elevii de clasa a opta trebuie să aibă un „plan sexual”, iar de la două sexe biologice programa ajunge la șase „genuri”.

O mulțime de părinți și-au mutat deja copii la școli religioase sau i-au înrolat în învățământul de la distanță (homeschooling).

Opoziția a fost puternică și bine organizată, în Alianța Canadiană a Familiilor, o organizație formată din 25 de asociații de părinți. Părinții îngrijorați au făcut marșuri și mitinguri, petiții și lobby pe lângă școli, adunări la care se striga de duduiau pereții: „We say no! We say no!” („Spunem NU!”). Părinții nu și-au mai trimis copiii la școală timp de o săptămână ca o grevă-protest și au încercat de nenumărate ori să vorbească cu premierul despre problema lor.

Cu toate acestea, premierul Kathleen Wynne, lesbiană declarată, i-a acuzat de homofobie, cu toate că oponenții spun că au votat cu partidul liberal, pe care ea îl reprezintă, nu cu cel conservator.

Însă premierul a aprobat finanțarea de la buget a unui program de promovare a respectivei curicule de educație sexuală șia pretins că toți oponenții acesteia sunt „homofobi”, „ignoranți” și „pioni” într-un complot conservator „abject”.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button