educaţie sexuală

Dezbatere publică regională sub egida Administrației Prezidențiale a României

cover2-1170x455

Pro Vita Iași organizează vineri, 22 aprilie 2016, între orele 09:00 și 17:00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Mihai Eminescu” din Iași, dezbaterea publică regională (Nord-Est) pe tema „Educație pentru Sănătate, între controverse și reformă socială”, eveniment înscris în calendarul de activități organizate sub egida dezbaterii Naționale pentru Educație și Cercetare – România educată, organizată de către Departamentul Educație și Cercetare din cadrul Administrației Prezidențiale a României.

Tematica propusă în cadrul dezbaterii Educație pentru sănătate,  între controverse și reformă socială vizează analiza stadiului consultărilor publice naționale derulate pe tema educației pentru sănătate, precum și discutarea conținutului disciplinei omonime pentru ciclurile primar, gimnazial și liceal.

Obiectivele evenimentului sunt, pe de o parte, consultarea publică regională cu privire la conținutul curricular al disciplinei, iar pe de altă parte, stabilirea statutului disciplinei în planul cadru de învățământ.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Rezultatul dezbaterii va consta în asumarea unei rezoluții cu privire la statutul și conținutul disciplinei Educația pentru sănătate în planurile de învățământ.

În cadrul evenimentului vor avea loc alocuțiuni, discuții și dezbateri susținute de delegați ai Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, politicieni, deputați și reprezentanți ai ONG-urilor și instituțiilor de învățământ universitare și pre-universitare din Iași și din întreaga regiune Nord-Est.

Participarea la eveniment este liberă, dar se face pe bază de înscriere la adresa de e‑mail: departament.provita@gmail.com, la numărul de telefon: 0753 472 067 sau în ziua evenimentului la secretariatul dezbaterii din holul Bibliotecii Centrale Universitare Iași. Date solicitate: Nume, Prenume, date de contact.

Programul dezbaterii se găsește pe site-ul Pro Vita Iași.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button