De ce nu renunță deputatul Iulian Bulai la adopțiile internaționale, deși pentru ele riscă să piardă susținerea restului legii adopției?

Florin Lucescu, Stiripentruviata.ro, 27 noiembrie 2017 – Astăzi, deputatul USR de Neamț Iulian Bulai a postat pe pagina sa de Facebook un nou clip menit să îi convingă pe români să își roage reprezentanții în Parlament să susțină  schimbarea legii adopției în sensul propunerii sale.

După ce arată statisticile care conving pe orice că România are nevoie de îmbunătățirea legii adopției, prima soluție pe care o propune Iulian Bulai este… adopția internațională.

Adopțiile internaționale au fost oprite în urma a două rapoarte care au constatat același lucru, la 4 ani distanță unul de altul. În raportul UNICEF din 1997, se arăta că adopțiile internaționale nu se fac în interesul copiilor, ci în interesul unor interese materiale. În raportului devastator al baronesei Emma Nicholson din 2001, se arăta că România „violează sistematic Convenția ONU privind drepturile copiilor”. În plus, Emma Nicholson a declarat că soluția cea mai bună pentru orfanii din România este încredințarea acestora asistenților maternali:

România e o sursă minunată de asistenți maternali, pentru că aici instituția familiei, valorile familiei sunt foarte dezvoltate. Aici, oamenii înțeleg ce este familia.

Tot ea explica faptul foarte simplu de înțeles că adopțiile internaționale nu ar trebui încurajate nicăieri în lume, pentru că, după ce copilul pleacă din țara sa, el intră în alt sistem „și numai Dumnezeu știe ce-i rezervă viitorul”.

În 2006, în urma unor presiuni internaționale, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului a dat o declarație în care „face apel către toţi cei care doresc să sprijine reforma din domeniul protecţiei copilului să acţioneze în sensul interesului superior al copiilor români şi nu să susţină reluarea exportului de carne vie.” Tot atunci, ANPDC a anunțat că nu știe nimic despre 1.150 de copii adoptați în străinătate după 1997.

În urma anunțului deputatului Iulian Bulai că propunerea pentru o nouă lege a adopție include reluarea adopțiilor internaționale, acest element a stârnit vechile controverse. Pentru că introducerea lor ar duce la exact aceleași probleme pentru care ele au fost sistate!

În mod straniu, Deputatul nu renunță la acest punct, care îi pune în pericol real susținerea de care are nevoie pentru lege. Ba mai mult, trece adopția internațională ca primă soluție în clipul postat astăzi.

Chiar și la comentariile primite, majoritatea exact pe tema adopțiilor internaționale, dă dovadă de o înverșunare stranie. Iată un comentariu și răspunsul lui:

Cobzaru Corneliu: După ce jumate din Moldova au plecat cu copii cu tot in tări straine n-o mai rămas decat să trimiteți copii in strainatate? Mai bine v-ați ocupa cum sa-i cresteti, sa-pregatiți pentru noi generații

Iulian Bulai: Domnule Cobzaru Corneliu va mulțumesc pentru reacția pozitivă (n.n. sic!) la propunerea mea de modificare și completare a Legii adopției în România. Propunerea de lege urmărește ca fiecare copil abandonat să ajungă într-o familie – cu prioritate familia românească. Adopția internațională este ultima variantă dacă nici un cetățean sau familie românească nu-l dorește. Cred cu tărie că fiecare copil are dreptul la o familie iar misiunea mea este să creez cadrul legislativ pentru a da șansă copiilor abandonați la o familie.

Cel care i-a sărit în ajutor în urma criticilor pentru menționarea ca primă soluție a adopțiilor internaționale este consilierul său pe această problemă, Vișinel Bălan. Dar Vișinel Bălan susține energic „căsătoria homosexuală”, el însuși având „o frumoasă poveste de dragoste cu un băiat.”

Așa că nu va fi de mirare dacă în câțiva ani „conservatorul” Iulian Bulai și Vișinel Bălan, care consideră că „oamenii trebuie să înțeleagă că a iubi este cel mai frumos sentiment pe care ni l-a dat Dumnezeu” (cu referire la „căsătoria” homosexuală), vor susține adopția copiilor de către „familiile” homosexuale. Că exact așa s-a întâmplat în țările care au aprobat parteneriatul civil între homosexuali.

#schimbămlegeaadopției #fiecarecopilmerităofamilie

Această opinie a fost primită pe adresa stiripentruviata@gmail.com. Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.comStiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.