Cine sunt parlamentarii care au votat împotriva referendumului pentru familie

18402698_10155425053914916_8749183011433125185_n

Din cei 270 de deputaţi prezenţi la votarea în plen a legii referendumului, 22 au votat împotrivă, 13 s-au abţinut şi 3 nu au votat.

Rezultatul detaliat al votului electronic pentru Legea 127/2017 (iniţiativă cetăţenească) privind revizuirea Constituţiei României poate fi consultat aici.

Cine a votat împotrivă

PSD

Petre Florin Manole este membru în Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi un susţinător constant al drepturilor suplimentare pentru minorităţile sexuale. În 2016, a participat la parada homosexualilor şi a scris pe blogul personal că PSD-ul ar trebui puţin colorat (în „culorile curcubeului”, pe care homosexualii le folosesc ca steagul lor).

accept 11 florin manole

În 2017, ca deputat PSD şi membru al Comisiei pentru Drepturile Omului a Camerei Deputaţilor, a votat astfel:

– împotriva iniţiativei cetăţeneşti de modificare a Constituţiei pentru a proteja familia naturală
– în favoarea legii parteneriatului civil a lui Remus Cernea, care le-ar da cuplurilor homosexuale dreptul de a încheia „uniuni” la oficiul de stare civilă, dar şi dreptul de a adopta copii şi toate celelalte drepturi asociate familiei.

petre florin manole 2

Tot în 2017, deputatul s-a folosit de un tertip pentru a vota a doua oară în favoarea legii parteneriatului civil, la Comisia pentru Egalitate de Şanse, unde nu este membru, dar a făcut în aşa fel încât să o înlocuiască pe colega din PSD care avea drept de vot la această comisie. A fost o manevră de culise la limita regulamentului Camerei, cu scopul de a face ca proiectul legii parteneriatului civil să aibă două avize pozitive pe lângă cele două negative primite de la Comisia pentru Muncă, respectiv Comisia pentru Sănătate.

Pe 9 mai 2017, în plenul Camerei Deputaţilor, a votat împotriva legii privind revizuirea Constituţiei.

ALDE

Anton Anton

Lovin Dumitru

PNL

Mareş Mara

Voicu Mihai Alexandru

O abţinere notabilă: Raluca Turcan, care în 2016 spunea că susţine familia naturală, iar în 2017 şi-a nuanţat poziţia până când aceasta a devenit de nerecunoscut.

USR

Din cele 22 de voturi împotrivă, 15 (aproape două treimi) s-au datorat deputaţilor USR. Iată care sunt cei care au votat împotrivă:

Abu-Amra Lavinia-Corina

Barna Ilie Dan

Benga Tudor – Vlad

Bîzgan-Gayral Oana-Mioara

Chichirău Cosette-Paula

Dehelean Silviu

Dohotaru Adrian-Octavian

Drulă Cătălin

Lupescu Dumitru

Moşteanu Liviu-Ionuţ

Năsui Claudiu-Iulius-Gavril

Prună Cristina-Mădălina

Seidler Cristian-Gabriel

Ungureanu Emanuel-Dumitru

Zainea Cornel

O abţinere notabilă: Cristian Ghinea.

Nicuşor Dan a absentat.

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.