Cine sunt parlamentarii care au votat împotriva referendumului pentru familie

18402698_10155425053914916_8749183011433125185_n

Din cei 270 de deputaţi prezenţi la votarea în plen a legii referendumului, 22 au votat împotrivă, 13 s-au abţinut şi 3 nu au votat.

Rezultatul detaliat al votului electronic pentru Legea 127/2017 (iniţiativă cetăţenească) privind revizuirea Constituţiei României poate fi consultat aici.

Cine a votat împotrivă

PSD

Petre Florin Manole este membru în Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi un susţinător constant al drepturilor suplimentare pentru minorităţile sexuale. În 2016, a participat la parada homosexualilor şi a scris pe blogul personal că PSD-ul ar trebui puţin colorat (în „culorile curcubeului”, pe care homosexualii le folosesc ca steagul lor).

accept 11 florin manole

În 2017, ca deputat PSD şi membru al Comisiei pentru Drepturile Omului a Camerei Deputaţilor, a votat astfel:

– împotriva iniţiativei cetăţeneşti de modificare a Constituţiei pentru a proteja familia naturală
– în favoarea legii parteneriatului civil a lui Remus Cernea, care le-ar da cuplurilor homosexuale dreptul de a încheia „uniuni” la oficiul de stare civilă, dar şi dreptul de a adopta copii şi toate celelalte drepturi asociate familiei.

petre florin manole 2

Tot în 2017, deputatul s-a folosit de un tertip pentru a vota a doua oară în favoarea legii parteneriatului civil, la Comisia pentru Egalitate de Şanse, unde nu este membru, dar a făcut în aşa fel încât să o înlocuiască pe colega din PSD care avea drept de vot la această comisie. A fost o manevră de culise la limita regulamentului Camerei, cu scopul de a face ca proiectul legii parteneriatului civil să aibă două avize pozitive pe lângă cele două negative primite de la Comisia pentru Muncă, respectiv Comisia pentru Sănătate.

Pe 9 mai 2017, în plenul Camerei Deputaţilor, a votat împotriva legii privind revizuirea Constituţiei.

ALDE

Anton Anton

Lovin Dumitru

PNL

Mareş Mara

Voicu Mihai Alexandru

O abţinere notabilă: Raluca Turcan, care în 2016 spunea că susţine familia naturală, iar în 2017 şi-a nuanţat poziţia până când aceasta a devenit de nerecunoscut.

USR

Din cele 22 de voturi împotrivă, 15 (aproape două treimi) s-au datorat deputaţilor USR. Iată care sunt cei care au votat împotrivă:

Abu-Amra Lavinia-Corina

Barna Ilie Dan

Benga Tudor – Vlad

Bîzgan-Gayral Oana-Mioara

Chichirău Cosette-Paula

Dehelean Silviu

Dohotaru Adrian-Octavian

Drulă Cătălin

Lupescu Dumitru

Moşteanu Liviu-Ionuţ

Năsui Claudiu-Iulius-Gavril

Prună Cristina-Mădălina

Seidler Cristian-Gabriel

Ungureanu Emanuel-Dumitru

Zainea Cornel

O abţinere notabilă: Cristian Ghinea.

Nicuşor Dan a absentat.

 

, , , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns