Avertizare: Ţigările şi anticoncepţionalele – o combinaţie care poate fi mortală

smoking

foto: http://www.freedigitalphotos.net

Există multe lucruri în lume care nu pot fi combinate bine. Unii oameni au probleme în cazul în care amestecă vinul şi berea. Băutura și condusul maşinii nu se combină niciodată. Însă, o combinație despre care oamenii nu-și dau seama cât de periculoasă poate fi este cea dintre nicotină și pilulele contraceptive. Aceasta poate duce la multe probleme și complicații. Femeile trebuie să fie conștiente de aceste riscuri potențiale pentru sănătatea lor.

Țigările, chiar şi singure, sunt cauza a multor probleme

Se ştie că ţigările provoacă hipertensiune arterială şi un ritm cardiac crescut. Acest lucru pune presiune suplimentară asupra vaselor de sânge. Atunci când o femeie foloseşte pilule contraceptive, acest lucru adaugă chiar mai mult presiune asupra vaselor de sânge din cauza estrogenului suplimentar. Dacă fumaţi mai puţin, șansele de a avea probleme de inima scad, dar chiar şi în acest caz trebuie să fiţi conștiente de efectele secundare, printre care se numără: infarct miocardic, cheaguri de sânge și accidente vasculare cerebrale, pe care utilizarea concomitentă a ţigărilor şi pilulelor le pot crea.

O combinație mortală

Oricine fumează mai mult de 15 ţigări pe zi ar trebui să fie foarte atent cu privire la utilizarea pilulelor contraceptive. Riscurile cresc pentru femeile care au peste 35 de ani și pentru cele care fumează mult.

Potrivit National Heart, Lung, and Blood Institute (NHLBI), studiile arată că femeile care folosesc doze mari de pilule contraceptive  au un risc ridicat de a avea un atac de cord sau accident vascular cerebral. Multe contraceptive orale deja prezintă riscul formării cheagurilor de sânge, fumatul făcând ca acest risc să devină şi mai mare.

Un studiu arată că riscul ca o femeie să aibă probleme cu inima este de 30 de ori mai mare în cazul în care aceasta fumează mai mult de 25 ţigări în timpul tratamentului cu anticoncepţionale. Acest lucru este valabil indiferent dacă este vorba pilule cu doze mari sau mici de estrogen.

Chiar şi femeile care nu prezintă un risc ridicat și nu au împlinit vârsta de 35 de ani ar trebui să fie atente cu privire la combinarea de nicotinei cu pilulele. Dacă o femeie prezintă anumiţi factori de risc, inclusiv un istoric familial de boli de inimă, colesterol ridicat sau hipertensiunii arteriale, acestea pot fi foarte periculoase atunci când sunt combinate cu pilulele. Una dintre probleme este formarea de cheaguri care pot să apară atât în vene cât și în plămâni.

Sursă: www.womens-health.co.uk

********************************************************************************************************

De la lansarea lui acum un an şi până în prezent, stiripentruviata.ro a publicat mai mult de 1.200 de articole.
Deşi comunicarea pe internet este ieftină, realizarea unor materiale de calitate nu este ieftină. O parte din articolele noastre sunt traduse de voluntari, cărora le mulţumim si pe aceasta cale, dar avem şi multe interviuri şi reportaje realizate de echipa noastră, atât în limba română cât şi în engleză.
Pentru a ne putea continua activitatea avem nevoie de ajutor financiar.
Considerați că materialele de pe stiripentruviata.ro pot sprijini salvarea a măcar unei căsnicii de la divorț, pot sprijini întemeierea măcar a unei familii funcționale, pot sprijini creșterea și educarea măcar a unui copil, pot salva viaţa măcar a unui copil nenăscut, pot salva viaţa unui copil cu sinfrom Down pe care mama lui vrea să îl avorteze, pot aduce măcar unui copil orfan o familie adoptivă? Dacă da, vă rugăm să ne sprijiniți în demersul nostru.
Între 26 noiembrie și 6 decembrie se desfăşoară Campania de iarnă 2014 de finanțare a stiripentruviata.ro.
Donaţiile se pot face în conturile:
Asociaţia Pro Valori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246- EUR

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viaţă din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieţi pe adresa provalorimedia@gmail.com

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , ,


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.comStiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.