Marşul pentru Viaţă

Aurelian Temișan, supraviețuitor al avortului: Puternică mărturie pe scena Marșului pentru Viață 2018 de la București

Sâmbătă, 24 martie 2018, la București a avut loc Marșul pentru Viață 2018 – „O lume pentru viață”, eveniment de conștientizare a societății cu privire la valoarea vieții umane, frumusețea copiilor și nevoia de a sprijini mamele în criză de sarcină și familiile.

La evenimentul din Capitală au participat aproximativ 5.000 de persoane. Alte zeci de mii au ieșit simultan în orașele din România și Republica Moldova. Evenimentul s-a încheiat cu concertul Live for Life, susținut de Aurelian Temișan. Înainte de concert, în direct de pe scena evenimentului, artistul a făcut în premieră o mărturie cutremurătoare: el însuși este un supraviețuitor al avortului.

Sunt cu sufletul aici, veneam și dacă era viscol afară – nu mai să nu fi anulat organizatorii, doar atunci nu veneam, mai ales că e vorba despre viață, despre copii – copiii care ne vor reprezenta mai târziu și cărora le dăm tot ce avem mai bun.

Văd că se filmează și tocmai de aceea vreau să spun legat în mod special de acest eveniment. Nu știe nimeni, nu știe decât familia mea foarte apropiată.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În 1972, în perioada cu „decrețeii” – cine trăiește din perioada aceea știe despre ce vorbim –, nu că se purta avortul, dar, la ce condiții erau pe vremea aceea… un copil în plus, mai ales când erau câțiva deja într-o familie, era o problemă.

Și aveți în fața voastră un produs-miracol, [la] o rugăminte a unui doctor care, când mama s-a dus spre locul în care voia să nu mai facă un copil – avea deja doi –, doctorul i-a spus: „Fă-l, că ai să-mi mulțumești mai târziu”.

Îi mulțumesc și eu doctorului, că așa am apărut pe lume, în 1972, în iunie.

Iată-mă aici, susținând această cauză pentru care la vremea respectivă nu știam să militez.

Marșul pentru Viață este un eveniment internațional care promovează dreptul la viață, solidaritatea cu femeile care nu vor să-și refuze darul maternității și modalități concrete de sprijin pentru acestea. În SUA, centrele de sprijin pentru femeile în criză de sarcină sunt de trei ori mai numeroase decât clinicile de avort. Și în România funcționează centre și rețele similare care oferă suport.

Lista centrelor care oferă consiliere în criza de sarcină
și alte servicii de sprijin pentru mame, familie și copii


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button