Marşul pentru Viaţă

Zeci de mii de costaricani au participat la Marșul pentru Viață în Costa Rica

Zeci de mii de oameni au ieșit sâmbăta trecută pe străzile din San José, capitala statului Costa Rica, pentru a paricipa la Marșul pentru Viață (MPV). Miile oameni pro-viață au inundat străzile purtând eșarfe albastre și pancarde pentru apărarea vieții încă din momentul concepției.

În prezent avortul în Costa Rica este permis doar în cazul în care viața mamei e pusă în pericol, iar art. 21 din Constituție spune că „viața umană este inviolabilă”.

Recent Guvernul a propus un amendament sub forma unei „norme tehnice” care, dacă va fi aprobat, va permite avortarea copiilor nenăscuți pe baza probabilității de a avea anumite dizabilități sau probleme de sănătate. Participanții la Marșul pentru viață din Costa Rica au cerut președintelui țării să respingă amendamentul propus de Guvern, pentru că este un prim pas către scăderea protecției pentru copiii nenăscuți.

<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”es” dir=”ltr”>Éxito rotundo la Marcha por la Vida en Costa Rica convocada por grupos civiles. <a href=”https://twitter.com/hashtag/FirmarEsMatar?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#FirmarEsMatar</a> <a href=”https://t.co/JHcn32iLTz”>pic.twitter.com/JHcn32iLTz</a></p>&mdash; Mariano 💡 (@marracatolico) <a href=”https://twitter.com/marracatolico/status/1167880672922329088?ref_src=twsrc%5Etfw”>August 31, 2019</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Sursă: LifeNews


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button