familie

Viorel Iuga: La vot merg oamenii, cetățenii țării, nu biserica…

Viorel Iuga, Baptist-tm.ro, 8 septembrie 2017 – Constatând că România, cu pași mărunți, se îndreaptă spre o normalitate democratică, unii dintre semenii noștri se întreabă: cu cine va vota biserica? Pentru liniștea tuturor, este bine să ne amintim că biserica nu va vota cu nimeni. Și dacă unii ar dori aceasta, biserica nu votează în bloc și nu votează alături de cineva. La vot merg oamenii, cetățenii țării, nu biserica. Cabina de vot, buletinul de vot și ștampila nu sunt ale unui partid, ale unei biserici sau ale unor ONG-uri. În ziua referendumului, în cabina de vot voi fi eu, buletinul de vot, ștampila și propria-mi conștiință.

Singurul care va vedea cum și pentru ce votez va fi bunul Dumnezeu. În consecință, să nu ne frământe cine va vota alături de noi, ci câți vor vota la fel ca noi. Înțelegând destul de bine realitatea românească, voi face tot ce ține de mine ca la Referendum să se prezinte cât mai mulți cetățeni și să voteze pentru familia întemeiată de un bărbat și o femeie.

Nu voi încerca să duc la vot niciun partid, dar voi încerca să conving pe cât mai mulți cetățeni, indiferent care este partidul din care fac parte, să meargă la vot și să voteze pentru normalitate. Nu voi duce la vot nicio biserică, dar voi încerca să folosesc tot ce îmi dă bunul Dumnezeu să influențez pe cât mai mulți cetățeni religioși să meargă la vot și să voteze pentru familie. Frământarea mea nu este cine va vota în cabina în care am votat eu sau în cabinele alăturate, ci cât de mult pot face ca majoritatea cetățenilor României să iasă la vot și să voteze pentru familie.

Vă chem, din nou, să ne rugăm pentru ca pașii spre referendum să urmeze cursul și ritmul normal. Vă chem să ne rugăm pentru semenii noștri și să vorbim cu cât mai mulți despre importanța familiei și importanța referendumului. Apoi, în ziua votului, cu liniștea că ne-am făcut partea, cu respect pentru Dumnezeu și iubire de familie, biserică și țară, fiecare va vota ce crede că este bine.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Rețineți: biserica nu votează cu familia, dar cetățenii României, cetățenii pentru care biserica se roagă și pe care îi poate influența, pot vota DA!

Viorel Iuga

Viorel Iuga este Președintele Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România

Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button