libertate de conștiință

VIDEO. Un pompier de culoare a fost concediat pentru că a scris în timpul liber o carte în care spunea că în ochii Dumnezeului biblic nu există alt tip de căsătorie decât cea dintre un bărbat și o femeie

LifeSiteNews.com, 20 noiembrie 2017 – Kelvin Cochran, fostul șef al Serviciului de Pompieri din orașul Atlanta, în statul american Georgia, îl cheamă în judecată pe primar, deoarece acesta l-a concediat după ce pompierul șef a publicat pe cont propriu o carte despre căsătorie în care spunea că singurul tip de căsătorie în ochii lui Dumnezeu este cea dintre un bărbat și o femeie.

Pompierul va susține la proces că a fost discriminat pe motive religioase și va cere să fie repus în funcție, precum și plata din urmă pentru toată perioada. Avocatul Kevin Theriot de la organizația Alliance Defending Freedom (ADF) va argumenta că pompierului i-a fost lezat dreptul la liberă exprimare și că s-a încălcat procedura care trebuia urmată în caz de concediere.

Kelvin Cochran și-a început cariera ca primul pompier de culoare din Shreveport, în statul american Louisiana, calitate în care a ajutat la operațiunile de salvare din timpul Uraganului Katrina. Ulterior, în 2010, a fost numit chiar de fostul președinte Barack Obama Șef al Diviziei Federale de Pompieri la FEMA, Inspectoratul de Urgențe al SUA.

Atunci, Kasim Reed primarul Atlantei, același care avea să îl concedieze ulterior, a zburat personal la Washington pentru a-l convinge să renunțe la înalta funcție și să se întoarcă la Atlanta ca șef al pompierilor locali. Cochran s-a lăsat convins și s-a întors la Atlanta, unde în 2012 a și primit distincția de Pompierul Anului.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Pompierul este diacon la Biserica Baptistă Elizabeth. În cartea publicată pe cont propriu „Who Told You You Were Naked?” explică învățătura biblică despre sexualitate. În ea, el califică actele sexuale „cu parteneri multipli de sex opus, de același sex sau în afara căsătoriei” drept „maniere josnice, vulgare și inadecvate de pângărire a templului trupului și de dezonorare a lui Dumnezeu”. Înainte de publicare, autorul a cerut opinia expertului de etică din primărie, iar acesta i-a confirmat că ceea ce a întreprins pe cont propriu în afara slujbei sale nu poate afecta imaginea primăriei.

Totuși, când un exemplar al cărții a căzut în mâinile unui consilier local pro-homosexualitate, acesta a făcut tot posibilul să obțină concedierea autorului: „Când ești angajatul unei instituții bugetare, iar gândurile, credințele și opiniile tale sunt diferite de cele ale instituției la care lucrezi, trebuie să le lași la poarta instituției” a declarat consilierul.

Primarul a cedat presiunii și l-a suspendat în 2014, apoi l-a concediat pe pompier în 2015, în ciuda faptului că o investigație internă îl exonerase de orice vină în ianuarie 2015, constatând că nu discriminase pe nimeni, ci doar își exprimase opinii în afara serviciului.

Într-un clip video despre caz realizat de ADF, organizația care apără cazul lui, fostul pompier spune:

Când mi-am început serviciul ca primul pompier de culoare din oraș, patul pentru „pompierul de culoare” era însemnat. La fel și vesela, pentru că nimeni altcineva nu voia să mănânce din aceeași farfurie ca „pompierul de culoare”. Acestea m-a convins ca, dacă voi ajunge vreodată într-o poziție de conducere, să nu permit nimănui să mai aibă experiența de minoritar pe care am avut-o eu.

El a mai declarat pentru Fox News:

Apărătorii LGBT trebuie să aibă dreptul de a-și exprima convingerile despre sexualitate și merită să fie respectați indiferent de poziția lor, fără ură sau discriminare. Dar și creștinii au dreptul să-și exprime credința și să fie respectați indiferent de poziția lor, fără ură sau discriminare (…) Este un semnal de alarmă că libertatea de expresie și libertatea religioasă atârnă de un fir de păr care se va rupe dacă nu ne luptăm să păstrăm prețioasele garanții în privința acestora.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button