avort

VIDEO Spovedania unor medici decorați de Patriarhul Daniel pentru că au refuzat să mai facă avorturi: „Mă simțeam ca un killer plătit să ucidă”

Dr Ionel Cioată
Dr. Ionel Cioată, unul dintre cei mai căutați ginecologi din Timișoara, a fost decorat de Patriarhul Daniel pentru că refuză să mai facă avorturi Foto youtube

adevarul.ro, 2 ianuarie 2015

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, i-a decorat pe 18 medici din Timișoara care refuză să mai facă avorturi la cerere cu Diploma Originală și Medalia „Sfinții Martiri Brâncoveni”. Patriarhul a încercat astfel să-i răsplătească pe medicii care s-au decis să salveze viețile copiilor condamnați la moarte înainte de a se naște.

Prezent săptămâna trecută la Timișoara pentru întronizarea noului Mitropolit al Banatului, dar și pentru a-și ridica titlul de cetățean de onoare al județului Timiș, Preafericitul Daniel a decorat cu Medalia „Sfinții Martiri Brâncoveni” 18 medici din Timișoara care refuză să mai facă avorturi la cerere. Cei 18 medici sunt: Cristina Valea (medic primar de familie care a covnis peste 700 de femei să renunțe la avort), conf. dr. Dan Păscuț (șeful Clinicii de Obstetrică Ginecologie II, Universitatea de Medicină și Farmacie), Ionel Cioată, Mariana Luca, Dănciulescu  Carmen, Oana Cristina Damaschin, Gheorghe Budău, conf. dr. Ioan Sas, Gabriela Cristea, Marius Forga, Florica Al Jobory, Anca Hudițeanu, Alexandru Moscu, Zoran Popa, Olimpia Oprea, Florina Todoruț, Olivera Iordacheși Ionel Spătaru.

”Dacă mama mea ar fi făcut avort, eu nu mă mai bucuram astăzi de familia mea”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Numărul medicilor care refuză să facă avorturi este în creștere la Timișoara, medici renumiți și foarte căutați refuzând să mai facă întreruperi de sarcină. Unul dintre primii medici care a luat această decizie imediat după Revoluție este conferențiarul Dan Păscuț, șeful Clinicii de Obstetrică Ginecologie II din cadrul Univerității de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara. Într-un interviu acordat Asociației Pro Vita, medicul Dan Păscuț povestește cum a luat decizia de a renunța la practicarea avortului.

Un alt medic, foarte renumit în Timișoara, care refuză să mai facă avorturi este Ionel Cioată. Acesta a luat decizia de a renunța la practica avortului în urmă cu 15 ani. „A fost o decizie greu de luat pentru că avortul era o practică pe care am învățat-o în cursul pregătirii mele și mă ascundeam în spatele acestei datorii ale mele de a face acest lucru”, a declarat medicul Ionel Cioată într-un interviu pentru televiziunea creștină Alfa și Omega TV. Ionel Cioată a declarat că în familia lui subiectul era intens dezbătut și soția a încercat să îl convingă să renunțe la avorturi, dar momentul hotărâtor a venit în postul Crăciunul din anul 1999.

„Decizia mea a fost luată după câteva vizite la Muntele Athos, unde am avut discuții cu vrednicul de pomenire, părintele Petroniu. El mi-a spus să am grijă ce fac pentru că acest păcat este capital. În Postul Crăciunului din 1999-2000, am fost să mă spovedesc. Părintele mi-a spus că nu mă pot împărtăși până nu rezolv problema. A fost durere mare pentru că eu nu am putut lua parte la sfânta împărtășanie. A fost picătura care a umplu paharul”, își amintește emoționat medicul Ionel Cioată.

Citește mai mult pe adevarul.ro


 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

  1. Acesta este un mesaj pentru toti medicii ginecologi care vad aceste emisiuni.

    Va rog sa meditati indelung si sa va opriti sa mai faceti avorturi sau sa prescrieti anticonceptionale, sterilet sau alte mijloace care provoaca avorturi timpurii sau avorturi hormonale.

    In familia mea au existat trei medici ginecologi care au facut avorturi.
    In prezent din 4 persoane din familie 3 sunt cu handicap. Nu pot lucra. Se chinuiesc in lipsuri. Sufera zilnic.
    Nimeni nu are copii si neamul e pe cale sa se stinga.

    Daca nu va ganditi la voi insiva sau la vietile pe care le curmati, la familiile carora le rapiti dreptul de a fi fericite, ganditi-va ca generatiile care vor urma, sange din sangele vostru, vor avea extraordinar de mult de suferit pentru acest atroce pacat.

    Dupa cum spunea parintele Arsenie Boca neamul celor ce ucid copii se inchide la a 7-a generatie. Oare cine se va ruga pentru pacatele voastre ? Oare cine il va mai induiosa pe Dumnezeu sa va ierte si sa va duca in Rai ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button