avort

VIDEO: Liam Neeson, vocea campaniei pro-avort din Irlanda, cu girul Amnesty International

Liam_Neeson_pointing_653_384_55_s_c1

Un clip video șochează Irlanda, țară în care tradiția catolică, pro-viață și pro-familie este foarte puternică. El și-a împrumutat vocea unei campanii finanțate de Amnesty International, care cheamă la abolirea Amendamentului 8 la Constituția acestei țări – cel care recunoaște “dreptul la viață pentru copiii nenăscuți”, protejându-i de uciderea prin avort.

VIDEO:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Videoclipul prezintă un cimitir vechi, vocea actorului spunând din off că o “stafie crudă bântuie Irlanda, aducând orbește suferința și chiar moartea” femeilor.

Credincioșii catolici scandalizați s-au mobilizat prin crearea unei petiții care cheamă la rugăciune pentru luminarea actorului și la boicotarea filmelor acestuia, afirmând: “Singurele stafii care bântuie Irlanda sunt cele ale organizațiilor precum Amnesty International, care atacă respectul istoric al poporului irlandez față de sanctitatea vieții umane”.

Organizația Amnesty International, care pretinde că luptă împotriva încălcării drepturilor omului în întreaga lume, a fost de curând criticată de mai multe vedete de la Hollywood pentru că susține dezincriminarea prostituției, în condițiile în care tot mai multe studii și politici publice (în special din țările nordice) confirmă la ora actuală eșecul acestei abordări.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button