familie

VIDEO. În 2016, directoarea FONPC, care a creat Strategia de educație parentală, se pronunța în favoarea Barnevernet în cazul Bodnariu

Jurnalistul Horațiu Pepine atrăgea atenția într-un articol remarcabil că aprobarea Strategiei naționale de educație parentală ar fi însemnat crearea unui „Barnevernet” românesc, un organism care să evalueze „competențele parentale”, în „interesul superior al copilului”, conform standardelor impuse de stat.

A ieșit la iveală și că principalul autor al documentului era Federația Organizațiilor Neguvernamentale Pentru Copil (FONPC), cu girul UNICEF.

Cei care au urmărit cazul Bodnariu cu atenție în urmă cu doi ani au recunoscut numele acestei organizații deoarece directoarea FONPC se pronunța în 2016 în favoarea Barnevernet, instituția discreționară care i-a despărțit în mod abuziv pe cei șase copii ai familiei Bodnariu de părinții lor.

La vremea aceea, doamna Daniela Maria Gheorghe, directorul executiv al Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC), una din persoanele care în 2018 avea să coordoneze realizarea Strategiei Naționale pentru Educație Parentală 2018-2025, a fost invitata realizatorului TV Mihai Rădulescu în ediţia din 1 februarie 2016 a emisiunii Prim-plan, de pe TVR1, unde s-a analizat cazul familiei Bodnariu.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În emisiune, Daniela Maria Gheorghe nu recunoaște că legislația din Norvegia ar avea o problemă în cazul familiei Bodnariu și, ca și cum acesta ar fi un argument, spune că Norvegia se implică în politicile sociale din România, finanțând cu 2,4 miliarde coroane norvegiene organizațiile neguvernamentale.

Strategia națională de educație parentală propunea crearea unui Barnevernet local

VIDEO


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button