familie

VIDEO. Deputatul Daniel Gheorghe: „Singurul lucru de unitate și simțire românească pe care noi ar trebui să-l votăm în 2018 este Referendumul pentru Familie”

În Anul Centenarului Marii Uniri nu avem nevoie de dezbinare, de crize politice interminabile, de alegeri anticipate sau referendum privind suspendarea președintelui, spune deputatul PNL Daniel Gheorghe, într-un mesaj video postat pe Facebook.

În mesaj, el subliniază că singurul lucru de unitate și simțire românească pe care românii trebuie să îl facă în 2018 ar fi să voteze la Referendumul pentru Familie:

Suntem în Anul Centenarului Marii Uniri. A face alegeri anticipate în acest an este o inconștiență sau a suspenda președintele și a face referendum de demitere a președintelui  este aproape un act de înaltă trădare. Dar, iată, sunt lucruri care se pot vota în acest an. Iar sigurul lucru de unitate, de identitate și de simțire românească pe care noi ar trebui să mergem să îl votăm îl reprezintă Referendumul pentru Familie. Referendum pentru Familie este vocea democrației românești.

Deputatul PNL amintește că aproape 3 milioane și jumătate de români și-au pus semnătura pe cea mai mare petiție publică din UE și, cu toate astea, nu se dorește organizarea Referendumului pentru Familie:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Aceste tergiversări, aceste jocuri de culise care se fac spre a îndepărta data referendumului în vederea redefinirii  familiei, reprezintă un joc pervers, un joc antidemocratic și o provocare la adresa valorilor creștine, pe care toți le împărtășim.

Referendumul pentru Familie trebuie făcut! Nu știu de ce tot felul de minți înfierbântate vor să dezbine în acest an și să il transforme într-un an al crizei politice permanente. E ca și cum ar distruge Anul Centenarului Marii Uniri. S-ar face pe plac acelor care doresc o Românie slabă, o Românie umilită.

Daniel Gheorghe mai afirmă că un vot la Referendumul pentru Familie va consfinți unitatea românilor și neacceptarea unor dictate ideologice:

La fel cum Biserica Ortodoxă va sfinți, la sfârșitul acestui an,  chiar în preajma lui 1 Decembrie, Catedrala Mântuirii Neamului, așa și noi românii trebuie să arătăm prin acest vot unitatea noastră. Să arătăm că suntem creștini și că nu acceptăm dictatul ideologic. Nu trebuie să cerem părerea niciunei ambasade pentru a face Referendumul pentru Familie, nu trebuie să cerem părerea niciunei structuri transnaționale ca să arătăm în ce credem.

Proiectul de lege care se cere a fi supus referendumului prevede modificarea articolului 48(1) din Constituția României pentru a înlocui cuvintele „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți” cu formularea „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”.

Inițiativa cetățenească de organizare a referendumului pentru clarificarea definiției căsătoriei în Constituție prin armonizarea ei cu cea din Codul Civil a fost aprobată de Parlament. Ultimul pas al organizării referendumului nu s-a făcut tocmai pentru că legea de organizare a acestuia a fost atacată de două ori de PNL la Curtea Constituțională a României. Se așteaptă o decizie CCR în acest sens.

VIDEO

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button